Експерти: OTT TV обжене IPTV до 2013 року

30 Березня 2011
7964
30 Березня 2011
13:43

Експерти: OTT TV обжене IPTV до 2013 року

7964
Експерти: OTT TV обжене IPTV до 2013 року

Кількість користувачів OTT TV (over-the-top - з доставкою відеосигналу на передавач користувача по некерованій мережі інтернет) перевищить кількість користувачів IPTV до 2013 року. Незважаючи на те, що на кінець минулого року число абонентів OTT TV у світі складало всього 27 мільйонів. Такі прогнози дає британська дослідницька компанія Informa Media & Telecoms, повідомляє Media Business Reports.

 

За оцінками компанії, до 2015 року 380 мільйонів чоловік у світі будуть переглядати онлайн-відео через посередництво підключених приладів, таких як телевізори, ігрові консоли і телевізійні приставки типу Apple і Google. Ріст буде зумовлений популярністю сервісів BBC iPlayer а Netflix і аналогічних їм послуг.

 

Тоді як 163 мільйони користувачів в 2015 році віддадуть перевагу IPTV від таких постачальників контенту як Verizon, BT і Orange, кількість абонентів OTT TV досягне не менше 380 мільйонів (що, тим не менше, складе всього 15% від загальної кількості інтернет-користувачів у світі).

 

Зазначимо, що у Великобританії кількість абонентів OTT TV уже перевищило число тих, хто надає перевагу IPTV. Тим не менше OTT TV і досі поступається онлайн-відеоресурсу YouTube: наразі нараховується близько 1,8 мільярдів переглядів OTT TV щорічно у порівнянні з 2 мільярдами щоденних переглядів на YouTube.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7964
Читайте також
25.02.2009 13:02
Станислав Юрасов, «Экономические известия»
17 558
20.10.2008 11:27
Станислав Юрасов, «Экономические известия»
7 845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду