Держкомтелерадіо натякає, що Ігор Лубченко засидівся на посаді голови НСЖУ

1 Березня 2011
23780
1 Березня 2011
11:21

Держкомтелерадіо натякає, що Ігор Лубченко засидівся на посаді голови НСЖУ

23780
Держкомтелерадіо натякає, що Ігор Лубченко засидівся на посаді голови НСЖУ

Держкомтелерадіо відкидає критику Національної спілки журналістів України на свою адресу щодо невмотивованого та незаконного звільнення керівників державних ЗМІ й натякає, що оновлення керівництва потрібне самій НСЖУ. Про це йдеться у відповіді Держкомтелерадіо на заяву пленуму НСЖУ про тиск на ЗМІ і журналістів.

 

Нагадаємо, в заяві пленуму НСЖУ мова йшла про колишніх генеральних директорів Черкаської ОДТРК Михайла Калініченка, Київської ДРТРК Віктора Пасака, НРКУ Віктора Набруска та інших. «По кожному із наведених прикладів рішення вмотивоване і приймалося виключно на підставі чинного законодавства та умов наявних контрактів між суб'єктами договору - головою комітету і посадовцем», - йдеться у відповіді Держкомтелерадіо.

 

«Перевагою кожного демократичного суспільства є загальне розуміння громадян, що довічних керівних посад немає і не повинно бути. Оновлення, у тому числі керівництва творчих організацій, завжди слугує тільки змінам на краще в духовному і морально-етичному аспекті», - вважають у Держкомтелерадіо.

 

Крім того у Держкомтелерадіо не згодні з тим, що на місця звільнених призначені люди з меншими досвідом і професійною підготовкою.

 

Також Держкомтелерадіо зазначає, що про вказані в заяві НСЖУ випадки порушень трудового законодавства у редакціях районних та обласних газет ні НСЖУ, ні трудові колективи друкованих ЗМІ комітет не інформували.

 

Нагадаємо, Національна спілка журналістів заявила про тиск влади на ЗМІ та журналістів. Про це йдеться в заяві пленуму НСЖУ, ухваленій 16 лютого 2011 року.

 

Як писала ТК, заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман пообіцяла перевірити всі факти тиску на ЗМІ, наведені в заяві НСЖУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23780
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду