Держкомтелерадіо не натякав на необхідність зміни голови НСЖУ

15 Березня 2011
18482
15 Березня 2011
15:20

Держкомтелерадіо не натякав на необхідність зміни голови НСЖУ

18482
Держкомтелерадіо не натякав на необхідність зміни голови НСЖУ

Державний комітет телебачення та радіомовлення заявляє, що не натякав на необхідність зміни керівництва Національної спілки журналістів України, та висловлює підтримку спілці «у прагненні стояти на сторожі свободи слова». Про це йдеться у відповіді Держкомтелерадіо на відкритий лист голови НСЖУ Ігоря Лубченка.

 

Прес-служба Держкомтелерадіо нагадує, що 25 лютого оприлюднила відповідь на заяву пленуму правління НСЖУ, у якій Комітет звинувачували в невмотивованому звільненні трьох керівників державних ТРК, а також у тому, що на ці посади призначено людей з меншим досвідом і професійною підготовкою.

 

«В офіційній відповіді ми пояснювали позицію Держкомтелерадіо щодо цих кадрових змін. А також мали намір захистити репутацію журналістів, які очолили НРКУ, Черкаську та Київську регіональну ДТРК, вважаючи звинувачення на їхню адресу у непрофесіоналізмі некоректними, а також такими, що не відповідають дійсності», - наголошують у Держкомтелерадіо.

 

Держкомтелерадіо здивований тим, що Ігор Лубченко, не ознайомившись із оригіналом тексту відповіді Комітету правлінню НСЖУ, вдався до полеміки з назвою новини «Детектор медіа», яка процитувала цю відповідь («Держкомтелерадіо натякає, що Ігор Лубченко засидівся на посаді голови НСЖУ»).

 

«Хочемо вас заспокоїти: ми не натякали і не натякаємо на те, що потребує зміцнення керівний склад НСЖУ. Навпаки, Комітет вважає вас сучасним, ефективним і досвідченим керівником журналістської спільноти, а відтак - перезатвердив вас членом колегії. Тому працюйте стільки, скільки вважають за потрібне бачити вас на цій посаді члени Спілки», - заявляють у Держкомтелерадіо.

 

Також Комітет наголошує, що цілком підтримує НСЖУ у її прагненні стояти на сторожі свободи слова, домагатися невтручання у діяльність ЗМІ, сприяти вільному доступу громадян до публічної інформації. «Свідченням тому є наша тісна співпраця на ниві громадських заходів, плідна робота над законопроектами. Давайте і надалі зосереджувати увагу суспільства і журналістської спільноти на вирішенні цих завдань, а не на з'ясовуванні особистих стосунків», - йдеться в листі до Ігоря Лубченка.

 

Нагадаємо, 16 лютого пленум Національної спілки журналістів заявив про тиск влади на ЗМІ та журналістів. У заяві йшлося, зокрема, і про звільнення керівників ОДТРК, які, за даними НСЖУ, відбулися незаконно, а на їхні місця призначили людей з меншим досвідом і менш професійно підготовлених.

 

У свою чергу Державний комітет телебачення і радіомовлення відкинув звинувачення, наголосивши, що рішення були вмотивовані і приймалися виключно на підставі чинного законодавства та умов контрактів. Також у відповіді Лубченку йшлося про те, що «оновлення, у тому числі керівництва творчих організацій, завжди слугує тільки змінам на краще в духовному і морально-етичному аспекті».

 

Ігор Лубченко відповів відкритим листом, у якому заявив, що Держкомтелерадіо не хоче помічати скарги на утиски прав журналістів і редакційних колективів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18482
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду