detector.media
01.03.2011 11:21
Держкомтелерадіо натякає, що Ігор Лубченко засидівся на посаді голови НСЖУ

Держкомтелерадіо відкидає критику Національної спілки журналістів України на свою адресу щодо невмотивованого та незаконного звільнення керівників державних ЗМІ й натякає, що оновлення керівництва потрібне самій НСЖУ. Про це йдеться у відповіді Держкомтелерадіо на заяву пленуму НСЖУ про тиск на ЗМІ і журналістів.

 

Нагадаємо, в заяві пленуму НСЖУ мова йшла про колишніх генеральних директорів Черкаської ОДТРК Михайла Калініченка, Київської ДРТРК Віктора Пасака, НРКУ Віктора Набруска та інших. «По кожному із наведених прикладів рішення вмотивоване і приймалося виключно на підставі чинного законодавства та умов наявних контрактів між суб'єктами договору - головою комітету і посадовцем», - йдеться у відповіді Держкомтелерадіо.

 

«Перевагою кожного демократичного суспільства є загальне розуміння громадян, що довічних керівних посад немає і не повинно бути. Оновлення, у тому числі керівництва творчих організацій, завжди слугує тільки змінам на краще в духовному і морально-етичному аспекті», - вважають у Держкомтелерадіо.

 

Крім того у Держкомтелерадіо не згодні з тим, що на місця звільнених призначені люди з меншими досвідом і професійною підготовкою.

 

Також Держкомтелерадіо зазначає, що про вказані в заяві НСЖУ випадки порушень трудового законодавства у редакціях районних та обласних газет ні НСЖУ, ні трудові колективи друкованих ЗМІ комітет не інформували.

 

Нагадаємо, Національна спілка журналістів заявила про тиск влади на ЗМІ та журналістів. Про це йдеться в заяві пленуму НСЖУ, ухваленій 16 лютого 2011 року.

 

Як писала ТК, заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман пообіцяла перевірити всі факти тиску на ЗМІ, наведені в заяві НСЖУ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY