Держкомтелерадіо - Миколі Томенку: спочатку подивіться програми ОДТРК, вже потім їх оцінюйте

7 Лютого 2011
8630
7 Лютого 2011
12:28

Держкомтелерадіо - Миколі Томенку: спочатку подивіться програми ОДТРК, вже потім їх оцінюйте

8630
Держкомтелерадіо - Миколі Томенку: спочатку подивіться програми ОДТРК, вже потім їх оцінюйте

Державний комітет телебачення і радіомовлення порадив віце-спікеру Миколі Томенку спочатку переглянути бодай окремі програми обласних державних телерадіокомпаній, а потім оцінювати їхню діяльність з парламентської трибуни.

 

«1 лютого 2011 року під час обговорення у Верховній Раді законопроекту  № 5314 «Про гарантії рівності парламентських партій при освітленні їхньої діяльності державними телеканалами і радіоканалами» народний депутат, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко розкритикував обласні державні телерадіокомпанії за те, що вони, начебто, за гроші платників податків  висвітлюють лише діяльність голів обласних держадміністрацій, а не життя  територіальних громад», - йдеться у офіційному коментарі комітету.

 

«У зв'язку з цим, вважаємо за потрібне зауважити, що якби шановний Микола Володимирович перед своїм виступом з високої парламентської трибуни хоча б переглянув бодай окремі програми українських обласних державних телерадіокомпаній, то не був би настільки категоричним  і не вдався б до суперечливих узагальнених оцінок», - зазначає відділ взаємодії із ЗМІ та зв'язків з громадськістю Держкомтелерадіо

.

У Держкомтелерадіо впевнені: тоді народний депутат переконався б, що державні телерадіоорганізації не лише виконують функції суспільних мовників відповідно до держзамовлення, а й  чи не єдині в Україні створюють більшість програм, які відповідають  загальнолюдським цінностям, соціальним, культурологічним запитам громадян та інтересам дитячої та юнацької аудиторії.

 

Нагадаємо, Верховна Рада відхилила законопроект № 5314 про висвітлення діяльності партій державними мовниками.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8630
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зеленый кружок
4830 дн. тому
Увы,Томенко прав.Обл ТВ являются инструментом бесплатного пиара глав обладминистраций,а так же облсоветов и горсоветов.Многочасовые трансляции городских и областных сессий ,перемежающиеся такими же нудными пресс-конференциями местных князьков, печальное зрелище.
працівник ОДТРК
4832 дн. тому
шановні у Держтелерадіо що це ви кажете "виконують функції суспільних мовників відповідно до держзамовлення, а й чи не єдині в Україні створюють більшість програм, які відповідають загальнолюдським цінностям, соціальним, культурологічним запитам громадян та інтересам дитячої та юнацької аудиторі" - ви покажіть назагад ті програми - які зняті допотопними камерами і написані непрофесійними журналістами, які отримують 1000 грн зар пл. А губернатори дійсно знахабніли - які не встигли кашлянути, туди вже біжить їх журналіст (як вони називають). Випускові редактори бояться як смерті випустити в ефір синхрон, де хоч далеко є натяк на критику будь якої влади.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду