Ліга єдиноборств написала Томенку, що бої на Першому національному мають багато правил

14 Жовтня 2010
12793
14 Жовтня 2010
09:21

Ліга єдиноборств написала Томенку, що бої на Першому національному мають багато правил

12793
Ліга єдиноборств написала Томенку, що бої на Першому національному мають багато правил

Ліга змішаних єдиноборств «М-1 Україна» здивована заявою заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка про показ на Першому національному «трансляцій Ліги змішаних єдиноборств, зокрема, так званих боїв без правил» і заявляє, що не має нічого спільного з боями без правил. Про це йдеться у відкритому листі бійців до пана Томенка, копію якого має редакція ТК.

 

«Ви ніколи і ніде не висловлювалися проти єдиноборств, відтак ваша нещодавня заява під час заключного виступу на парламентських слуханнях "Стратегія гуманітарної політики сучасної України" викликала у нас величезне здивування», - йдеться у листі віце-спікеру.

 

Зокрема Ліга звертає увагу на те, що змішані єдиноборства мають в Україні офіційний статус тимчасового виду спорту: «Ми не маємо нічого спільного з боями без правил! Більше того, правил у нас дуже багато, і змішані єдиноборства (мікс-файт), з якими ми маємо честь знайомити українську телевізійну аудиторію, мають в Україні офіційний статус тимчасового виду спорту. Нашою Лігою детально розроблено правила не тільки для професійного, але й для любительського мікс-файту. Ці правила сертифіковано науково-дослідним інститутом при Київському національному університеті фізичного виховання і спорту», - пишуть автори листа.

 

На думку представників Ліги змішаних єдиноборств, Перший національний має приділяти увагу спорту. Також організація запросила Миколу Томенка відвідати турніри ліги: «Де ви можете на власні очі побачити, що таке насправді мікс-файт, відчути всю його магію та силу. Саме тоді Ви зможете переконатися у тому, що змішані єдиноборства як вид спорту цілком можуть бути включені до "цивілізованого суспільного телебачення"». З повним текстом листа можна ознайомитися тут.

 

Як уже повідомляла ТК, Микола Томенко заявляв, що здивований заявами керівників Держкомтелерадіо та Національної телекомпанії України про те, що Перший національний вже «майже канал суспільного мовлення». Зокрема, він наголошував, що «у так званий сімейний час з 19 години до 21 години вже "майже суспільний" Перший національний пропонує нам трансляцію Ліги змішаних єдиноборств, зокрема, так звані бої без правил». За його словами, завдання суспільного мовлення, на відміну від комерційного, - це презентація ціннісних речей: здобутків освіти, культури, регіональних особливостей країни, дитячих пізнавальних програм та, звісна річ, презентація всього спектру поглядів українського суспільства, а не лише однієї влади. «Бо якщо це телебачення, що пропагує владу, то, за логікою, його мусять оплачувати не всі громадяни України, як тепер, а лише прихильники влади», - додав пан Томенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12793
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4963 дн. тому
"офіційний статус тимчасового виду спорту" - звучить дуже оригінально."Роблю акцент на слові ТИМЧАСОВОГО". Але виникає таке враження, що цей тимчасовий вид спорту прописався в прайм-таймі Першого національного назавжди, навічно! Що не включи - ринг, бокс, мікс-файт, чоловіки, жінки. Без кнця. Це триває вже близько двох місяців, якщо не більше і кінця не видно. Що не включи канал ввечері - теж саме. Причому іноді, коли дивишся на деяких спортсменів, мимоволі задаєшся питанням: а як вони взагалі боксують? Як вони рухаються? Як ще тримаються на ногах, адже вони такі худорляві, такі тендітні, ніжки - як сірники, ручки - ось-ось і, не дай Боже, зламаються, крізь шкіру - ребра проступають. Чи це змагання з боксу серед дистрофіків? Телекартинка нічого окрім огиди не викликає. Це нікому невідомі спортсмени, за виключенням вузького кола спеціалістів з боксу. Якийсь чорношкірий надаскетичної тілобудови проти тако ж латиноамериканця. Хто такі? Чим заслужили честь бути показаними в прайм-таймі українського державного телебачення? Навіщо вони потрібні українському глядачеві? Чим знаменні ці змагання в надлегкій ваговій категорії? Яка їхня важливість? Ну, виграв якийсь джесон у гонсалеза бій. Суддя підніс руку переможця вгору, ледь не піднявши з собою самого боксера. Що за фігня? Оце, в розумінні бєнкєндорфів-арфушів - видовище? Чи на його переконання видовищем, гідним щоденного прайм-тайму, є поєдинки зі змішаних єдиноборств, коли один боєць сідає на іншого і завдає йому серії ударів кулаками в голову: один - в обличчя, другий - в ліве вухо, третій - у праве вухо, ліктем - у череп, потім в ніс. Пауза. Продовжуючи сидіти на своєму візаві, трохи відпочиває. Вікореговує дихання. Потім знову кулаками по голові зі всієї сили... Теж саме і щодо змагань серед жінок. На одному з "шустерів" Інна Богословська, захищаючи нове керівництво Першого, казала, що завдяки йому почала дивитися цей канал. Причому, в якості плюсів редакційної політики відзначала відсутність на каналі культу насильства. Їй що, повилазило? Безсовісна! А бої мікст-файт серед жінок подивитися не хочеш? Кожного дня, кожного вечора. Без кінця суцільний мордобой - як серед чоловіків так і жінок! Коли ж це закінчиться? Та не всі ж в країні такі драчуни-кровожери, не у всіх замість голів - боксерські груші! Не у всіх мізкі відбиті! Чи що, ліга єдиноборств повибивала зі своїх жертв стільки грошей, що тепер дівати їх нікуди - замовила безкінечну трансляцію? Ми що, не знаємо, що пов'язано з цими єдиноборствами? Не знаємо який кримінальний шлейф за ними тягнеться? А Бенкендорф і радий! Може це такий спосіб відмивання грошей? "Єдиноборці", згадайте про свій статус тимчасового виду спорту і порівняте з тим часом, який ви займаєте в ефірі! Досить вже, забирайтеся геть з екрану! Ми зрозуміли, що ви круті! Але припиніть це насильство над глядачем! Майте совість, бузувіри!
zoom
4963 дн. тому
політикам не місце у праймі!
Отару
4963 дн. тому
Правильно Отар! Уберем Кличко с наших каналов (тоже ведь мордобой)! А заодно и Вирчиса с Шатерниковой! И вообще, что это у нас украинцев за привычка гордиться своими спортсменами?! В них же ни капли интеллекта! Давайте вообще запретим спорт, Олимпиады и параолимпиады! Будем чисто интелектуальной нацией - долой спорт и спортсменов! Раз Отар - украинский интелигенція, значит все должны быть исключительно украинскими интелигенціями, иначе не случится гармонии Украины и украинской интелігенции.
Otar Dovzhenko
4963 дн. тому
Мордобою, незалежно від наявності чи відсутності статусу або правил, не місце у праймі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду