Томенко: Керівників обласних ТРК змушують вступати в Партію регіонів

31 Серпня 2010
19076
31 Серпня 2010
11:00

Томенко: Керівників обласних ТРК змушують вступати в Партію регіонів

19076
Томенко: Керівників обласних ТРК змушують вступати в Партію регіонів

Керівників обласних телерадіокомпаній змушують вступати в Партію Регіонів - таку заяву зробив Микола Томенко, заступник голови Верховної Ради України вчора ввечері, 30 серпня, під час прямого ефіру на каналі ТВі.

 

«У нас незаконно знімаються керівники обласних телерадіокомпаній, їх зараз заставляють всіх вступати в Партію Регіонів, вже кілька керівників вступило...» - сказав Микола Томенко.

 

Томенко вважає, що нова президентська команда на початку виборів до місцевих рад почне персональну роботу з власниками каналів, і в разі, коли вони вестимуть «правильну» редакційну політику, їм дадуть невелику кількість частот.  «Вони, що в Нацраді приймають рішення?.. Їм дадуть "пустограку", де буде написано скільки кому дати» - сказав Микола Томенко.

 

За словами Томенка, члени Партії Регіонів говорять про те, що вони не впливають на інформаційну політику. Заступник голови ВР дотримується думки, що на інформаційну політику в країні впливає тільки одна людина: «Не треба ілюзій. Не впливає ні Держтелерадіо, ні Нацрада. Сьогодні всі конституційні органи влади, які займаються інформаційною політикою ні на що не впливають. Є кілька людей, які як би на дозвіллі - хтось займається СБУ, хтось ще чимось -  і вони на дозвіллі, ввечері збирають людей і говорять, як це все вирішувати».

 

Також Микола Томенко зазначив, що наразі наростає напруження всередині владної команди і цей конфлікт «не сьогодні-завтра може прорвати». За його словами, багато людей, які залишилися поза сферою прийняття рішень, незадоволені: «Одна з дуже серйозних проблем, яку допустила сьогоднішня влада це те, що вони навіть своєю регіональною елітою знехтували», - говорить Микола Томенко.

 

З приводу заяв Януковича в Німеччині щодо дотримання владою демократичних стандартів, Микола Томенко зауважив: «Є великий позитив, що Янукович вміє читати, в принципі, і читає, що йому пишуть. Аби ще ми жили по написаному, ми б ідеальною країною були».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19076
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
NIK
5007 дн. тому
Согласен, полный бред!
гість
5007 дн. тому
Бред!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду