Томенка обурює, що Перший у праймі транслює «бої без правил»

7 Жовтня 2010
17289
7 Жовтня 2010
10:42

Томенка обурює, що Перший у праймі транслює «бої без правил»

17289
Томенка обурює, що Перший  у праймі транслює «бої без правил»

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко здивований заявами керівників Держкомтелерадіо та Першого національного каналу про те, що Перший національний вже «майже канал суспільного мовлення». Про це він сказав під час заключного виступу на парламентських слуханнях «Стратегія гуманітарної політики сучасної України», повідомляє портал Верховної Ради.

 

«Натомість, їхнє уявлення про завдання Першого національного, який, до речі, фінансується за бюджетні кошти, як суспільного, прямо протилежне ідеології суспільного мовлення», - наголосив він та нагадав, що «керівники Першого національного, які, як виглядає, слабо обізнані з українською історичною традицією та й з українською  мовою, вважають, що це повинен бути канал, який пропагує владу».

 

«З іншого боку, у так званий сімейний час з 19 години до 21 години вже "майже суспільний" Перший національний пропонує нам трансляцію Ліги змішаних єдиноборств, зокрема, так звані бої без правил», - зазначив віце-спікер.

 

За його словами, завдання суспільного мовлення, на відміну від комерційного, це презентація ціннісних речей: здобутки освіти, культури, регіональних особливостей країни, дитячі пізнавальні програми та, звісна річ, презентація всього спектру поглядів українського суспільства, а не лише однієї влади. «Бо якщо це телебачення, що пропагує владу, то, за логікою, його мусять оплачувати не всі громадяни України, як тепер, а лише прихильники влади», - додав пан Томенко.

 

Нагадаємо, у червні 2010 року НТКУ заявила, що «розпочала перехід до суспільного телебачення».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17289
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
клаус
4961 дн. тому
Томенко - чмо справжнє. Спорт він любить!Смоктати з Ляшком
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
4965 дн. тому
Якщо так, то тоді і ось це не забудьте прибрати:************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************Прийом!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4965 дн. тому
Агов,чому прибрали мій коментар?
Крис
4965 дн. тому
видно не любит бои без правил)
Борис
4965 дн. тому
Томенко, ты еще про нравственность говоришь? Пусть лучше твои дружочки - Уколов и Ляжко про нее расскажут! Нашлись тоже, борцы за добродетель. Сволочи!
Часовщик
4965 дн. тому
Просто нужно официально издать стратегию развития канала и всем на пресс-конференции расскать,каким видится общественное телевидение.И каким образом может полноценно существовать телеканал,имеющий от прошліх руководителей долг в сотни миллионов.Если посмотреть ВНИМАТЕЛЬНО Первый с утра до вечера,а не только выпуск новостей,то весь ассоримент,который должен быть на телеканале общественном уже присутствует.Нужно просто это увидеть.И очень бв было бы странно,если,например во Франции или Англии,1й национальный канал вел бы антигосударственную агитацию.Это просто абсурдно выглядит.Конечно,многим это не нравится...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду