Томенко пропонує об’єднати усі законопроекти щодо обмеження реклами в один

10 Червня 2010
11426
10 Червня 2010
15:58

Томенко пропонує об’єднати усі законопроекти щодо обмеження реклами в один

11426
Томенко пропонує об’єднати усі законопроекти щодо обмеження реклами в один

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко пропонує зібрати законопроекти, якими пропонується обмежити або заборонити рекламу певних категорій товарів та послуг, в один документ. Про це він заявив під час круглого столу з питань рекламного законодавства 10 червня.

 

Наразі на розгляді у комітетах перебуває 23 «рекламні» законопроекти, 16 із них тією чи іншою мірою щось обмежують чи забороняють. Зокрема, нагадаємо, пропонується суттєве обмеження реклами лікарських засобів, пива, послуг з ворожіння та передбачення майбутнього тощо. Нещодавно також було запропоновано зобов'язати телеканали повідомляти про тривалість реклами та обмежити кількість рекламного часу в одній астрономічній годині.

 

«Правильно зробити одну робочу групу за участі авторів законопроектів. Не принципово, де - тут чи в Нацраді. І зробити один документ. Ми порадимося, як краще це формалізувати, запросимо Олену Кондратюк, щоб за літній період ми узагальнили усі пропозиції», - зазначив Томенко. На його думку, це пришвидшить розгляд пропозицій.

 

Також заступник спікера повідомив, що він особисто є прибічником ще більш жорстких заборон реклами алкоголю: «Ми довго просили канали виконувати законодавство, а не шукати способи його обходу. Я не хочу читати лекції, але настав час просто змінити закони в тій частині, де вони не виконуються ... Бо ми нібито заборонили, але дитина приходить зі школи додому - і обирає, яку горілку їй краще пити: "Хортицю" чи Nemiroff».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11426
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду