Томенко просить комітет ВР з’ясувати, звідки у НТКУ гроші на «Шустер live»

24 Грудня 2010
23452
24 Грудня 2010
11:07

Томенко просить комітет ВР з’ясувати, звідки у НТКУ гроші на «Шустер live»

23452
Томенко просить комітет ВР з’ясувати, звідки у НТКУ гроші на «Шустер live»

Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко хоче дізнатись, де Національна телекомпанія України знайшла гроші для «Шустер live». Про це йдеться на сайті віце-спікера.

 

Микола Томенко звернув увагу на те, що, «як йдеться у повідомленнях ЗМІ, головною причиною розриву контракту «Савік Шустер» з ТРК «Україна» стало те, що не було досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці, «у першу чергу в її фінансових аспектах»: «Цікаво, за рахунок яких грошей ця програма, яку не зміг фінансово утримати комерційний канал «Україна», буде виходити на державному каналі».  Як вже повідомляла ТК, Перший національний домовився  з «Савік Шустер студія» про те, що з січня 2011 року «Шустер live» виходитиме на цьому каналі.

 

 Також заступник спікера додав, що до Верховної Ради надходить багато звернень щодо ситуації, яка склалася на Першому Національному каналі. «З одного боку, генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф та заступник генерального директора Валід Арфуш, які очолюють канал, продовжують експериментувати з його програмною політикою на власний розсуд. А з іншого боку, держава продовжує фінансувати роботу каналу з державного бюджету», - сказав він. За словами Томенка, станом на 9 грудня 2010 року Національна телекомпанія України отримала загалом за різними програмами 234,9 мільйона гривень, в тому числі 37,1 мільйона гривень із Стабілізаційного фонду.

 

Микола Томенко  запропонував Голові Комітету з питань свободи слова та інформації Андрію Шевченку розглянути питання про стан справ на Першому Національному і перспективи розвитку каналу на наступний рік на засіданні профільного комітету.

 


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23452
Читайте також
23.12.2010 17:00
Отар Довженко
, Наталія Данькова, Марина Баранівська
37 987
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сеня
4874 дн. тому
А Савик работать будет за бесплатно. За счет проектов на других каналах. Я б на первый послал Женю-тугодума, а Савика вернул на Интер. Он хорошо бы модерировал все проекты разговора властей с гражданами типа "Поговори со мною мама..."
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду