Власник «Волі» купує найбільшого дніпропетровського провайдера «CDC Фальстап»

12 Січня 2011
15063
12 Січня 2011
13:05

Власник «Волі» купує найбільшого дніпропетровського провайдера «CDC Фальстап»

15063
Власник «Волі» купує найбільшого дніпропетровського провайдера «CDC Фальстап»

Американський фонд Providence Equity Partners, котрий є мажоритарним акціонером кабельного провайдера «Воля», купує найбільшого кабельного оператора Дніпропетровська - компанію «CDC Фальстап». Про це пише ProIT з посланням на британський аналітичний інтернет-портал Unquote.com.

 

Providence Equity Partners купує «CDC Фальстап» в угорської компанії FiberNet, яка придбала дніпропетровських операторів CDC і «Фальстап» ще у 2006 році для подальшої їхньої інтеграції та розвитку.

 

Нині угорських продавців, за інформацією Unquote.com, консультувала компанія Rothschild. Сума угоди не розголошується.

 

Нагадаємо, фонд Providence Equity Partners вийшов на український медійно-телекомунікаційний ринок наприкінці 2007 року, ставши мажоритарним власником кабельного оператора «Воля». Протягом наступного 2008 року фонд інвестував в українську компанію 300 млн доларів.

 

У FiberNet не підтверджують і не спростовують інформацію про продаж українського підрозділу. «Ми зараз поки не можемо надати якої-небудь інформації відносно української угоди», - повідомили ProIT в головному офісі Fibernet в Угорщині.

 

У компанії «Воля» також поки не можуть коментувати угоду та її можливі наслідки, зокрема імовірне об'єднання «CDC Фальстап» з «Волею» (у Дніпропетровську «Воля» поки не присутня). «Компанія "Воля" ніколи не приховувала того, що розглядає можливості виходу в інші регіони України. У тому числі і в Дніпропетровськ. Публічної інформації з подібних питань у цілому не може бути до моменту завершення переговорів та/або угод з купівлі, оскільки такими є вимоги угод про конфіденційність, що укладаються з власниками, які запропонували свій бізнес для потенційної купівлі», - повідомили «Детектор медіа» у «Волі».

 

Згідно з держреєстром ТРО власником ТОВ «Телерадіокомпанія "Фальстап"» є ПАТ «Комерц Комунікейшн» (Дніпропетровськ). «CDC Фальстап» надає послуги кабельного телебачення в Дніпропетровську і Новомосковську Дніпропетровської області. За даними компанії, її мережа охоплює близько 80% міста Дніпропетровська (250 тисяч домогосподарств).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду