detector.media
16.12.2010 15:24
«Репортери без кордонів» засуджують затримання Мустафи Найєма та утиски ТВі і 5-го каналу

«Репортери без кордонів» засуджують утиски 5-го каналу та ТВі, а також затримання  співробітниками підрозділу «Беркут» телеведучого та журналіста «Української правди» Мустафи Найєма. Про це повідомляється на сайті міжнародної організації.

 

Зокрема, «Репортери без кордонів» закликають українську владу прислухатися до резолюції, прийнятої Радою Європи та Європейським парламентом 25 листопада цього року, в якій останній засудив  позбавлення частот ТВі та 5-го каналу і висловив «стурбованість конфліктом інтересів».

«Дуже важливо, щоб Хорошковський не мав змоги втручатися в судовий розгляд чи використовувати спецслужби, щоб переслідувати телеканали-конкуренти і тим самим просувати інтереси своєї медіа-групи», - йдеться у повідомленні. Міжнародна організація «Репортери без кордонів» закликає Вищий адміністративний суд взяти до уваги всі ці фактори при ухваленні свого рішення.

 

Нагадаємо, на останньому засіданні у справі ТВі та 5-го каналу, яке відбулося 14 грудня 2010, колегія суддів Вищого адміністративного суду України під головуванням судді Сергія Чалого вирішила перенести розгляд «частотної справи» по суті на 25 січня, 15:00.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY