Герман не бачить цензури в інциденті між оператором 5-го каналу і охоронцем Азарова

29 Листопада 2010
19285
29 Листопада 2010
12:19

Герман не бачить цензури в інциденті між оператором 5-го каналу і охоронцем Азарова

19285
Герман не бачить цензури в інциденті між оператором 5-го каналу і охоронцем Азарова

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман не вбачає цензури в інциденті між оператором 5-го каналу і представником охорони прем'єр-міністра Миколи Азарова. Так пані Герман прокоментувала у своєму блозі на «Українській правді» публікацію оглядача ТК Отара Довженка «Хроніка відсутності цензури».

 

Як висловилася Герман, якщо цей інцидент і справді мав місце, «то зовсім не тому, що, як пише Довженко, в країні діє цензура. Це був той випадок, про який кажуть: "Застав дурня молитися..."», - коментує Ганна Герман. Також вона заначила, що головним підсумком останніх подій на Майдані  став діалог глави держави з протестувальниками, а не «так звана "хроніка відсутності цензури"».

 

На думку заступниці глави Адміністрації президента, цензура потрібна сьогодні не владі, а тим, хто з цієї цензури годується. Ганна Герман розповіла, що працювала на опозиційному радіо «Свобода» і «прекрасно» знає, як робиться потрібна тема навіть там, де існує лише формальний привід для її порушення.

 

В контексті останньої резолюції ПАРЄ щодо дотримання демократичних свобод в Україні Ганна Герман висловилася так: «Наше суспільство і наша влада продемонстрували світові як рівень громадянської зрілості українців, так і розуміння владою того очевидного факту, що утвердження демократії в Україні в принципі є процесом незворотнім».

 

Також пані Герман вважає лукавством переконувати громадськість, «що українська демократія є дозованою, керованою чи ще там якоюсь».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19285
Читайте також
30.11.2010 12:15
Інститут масової інформації, для «Детектор медіа»
57 698
16.11.2010 17:06
Сергій Лещенко, Сергій Щербина, «Українська правда»
9 347
05.11.2010 22:50
Ганна Герман, «Дзеркало тижня»
11 023
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Oleksa
5043 дн. тому
Цікава, пані Ганя, вірить сама у те, чим намагається переконати людей?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду