Генпрокуратура не знайшла порушень у діях охоронців Азарова, які перешкоджали знімальній групі 5-го каналу

16 Грудня 2010
18315
16 Грудня 2010
14:50

Генпрокуратура не знайшла порушень у діях охоронців Азарова, які перешкоджали знімальній групі 5-го каналу

18315
Генпрокуратура не знайшла порушень у діях охоронців Азарова, які перешкоджали знімальній групі 5-го каналу

Генпрокуратура не виявила ознак злочину у діях охоронців прем'єр-міністра Миколи Азарова, які зламали камеру 5-го каналу та перешкоджали роботі знімальної групи. Про це йдеться у листі заступника генерального прокурора Анатолія Пришка до віце-спікера Миколи Томенка, пише в блозі на «Детектор медіа» журналіст 5-го каналу Азад Сафаров.

 

Микола Томенко, нагадаємо, звертався до ГПУ щодо неправомірних дій «удошників» проти знімальної групи 5-го каналу.

 

У відповіді Генпрокуратури зазначено, що «військовослужбовці Управління державної охорони України діяли відповідно до вимог Закону України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" і своїх службових обов'язків».

 

У зв'язку з цим 10 грудня Головне управління військових прокуратур винесло постанову про відмову в порушенні кримінальної справи.

 

 

Копію листа 5-му каналу надала прес-служба Миколи Томенка. Від ГПУ жодних повідомлень або листів про відмову в порушенні кримінальної справи 5-му каналу не надходило.

 

На сайті Генеральної прокуратури у відділі новин також жодної інформації про цю постанову. Хоча по телефону представники військової прокуратури запевнили журналіста, що листа 5 каналу таки відправили.

 

Нагадаємо, що парламентська тимчасова слідча комісія з питань цензури теж вирішила звернутися до Генпрокуратури і Управління державної охорони з проханням надати юридичну оцінку діям працівників УДО в інциденті зі знімальною групою 5-го каналу, а в разі виявлення порушення законодавства відповідно на нього відреагувати.

 

Як повідомляла ТК, 27 листопада під час відвідання Віктором Януковичем і Миколою Азаровим наметового містечка підприємців на Майдані охоронці прем'єр-міністра грубо перешкоджали роботі знімальної групи 5-го каналу та зламали об'єктив камери DVcamDSR 390.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18315
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду