detector.media
26.11.2010 18:26
StarLightMedia та «1+1» відмовились від провайдерства цифрової телемережі. Але в Нацраді заявки є (ОНОВЛЕНО)

Телевізійний холдинг StarLightMedia не подав і не подаватиме заявку на отримання ліцензії провайдера цифрових мультиплексів МХ-1, -2, -3, -5. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний продюсер каналу М1, що входить до холдингу, Валентин Коваль. Від коментарів, які пояснили б причину такого рішення, він утримався.

 

Група «1+1» також відмовилася від ідеї взяти участь у конкурсі. Як пояснив ТК директор департаменту розвитку «1+1» Олег Черниш, було вирішено, що братися до нового, не медійного бізнесу групі недоцільно.

 

Як повідомляла ТК, нещодавно аналогічне пояснення небажанню брати участь у конкурсі дала група «Інтер» в особі голови правління каналу «Інтер» Ярослава Порохняка.

 

Сьогодні, 26 листопада, - останній день, коли можна було подавати відповідні заявки.

 

Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак зранку 27 листопада повідомила ТК, що до неї з апарату надійшла інформація про те, що заявки є.  Скільки їх і ким вони подані, пані Мудрак пообіцяла сказати в понеділок, 29 листопада.

 

Пані Мудрак уточнила, що наступного тижня Нацрада може продовжити термін прийому документів до 8 грудня.

 

Нагадаємо, 27 жовтня Нацрада скасувала затверджену раніше модель впровадження цифрового телерадіомовлення та затвердила нову. Окрім MX-2 та MX-3 національними мультиплексами з відкритим доступом стали MX-1 (раніше кодований) та MX-5 (раніше  регіональний). Разом у цих мультиплексах буде 32 програми, з яких 3-4 відійдуть місцевим мовникам, інші - загальнонаціональним.

 

Також Нацрада вирішила звернутися до суб'єктів господарювання у сфері телебачення і радіомовлення  щодо надання протягом місяця пропозицій стосовно участі у розбудові національної мережі цифрового телемовлення в стандарті DVB-T (MPEG-4) та документів згідно з додатком до цього рішення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY