Прокуратура порушила справу через перевищення повноважень міліції щодо білоруських опозиціонерів

12 Листопада 2010
13830
12 Листопада 2010
16:51

Прокуратура порушила справу через перевищення повноважень міліції щодо білоруських опозиціонерів

13830
Прокуратура порушила справу через перевищення повноважень міліції щодо білоруських опозиціонерів

За фактом перевищення службових повноважень працівниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області порушено Кримінальну справу та розпочато досудове слідство. Про це йдеться на сайті Генеральної прокуратури України.

 

БНОН звинувачують у перевищенні службових повноважень та порушення недоторканності житла за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 162 та ч. 2 ст. 365 КК України

 

Під час перевірки прокуратура Житомирської області встановила, що «3 листопада правоохоронці без достатніх підстав, передбачених чинним законодавством України, виходячи за межі наданих їм повноважень, застосовуючи насильство, без дозволу власників та мешканців квартири проникли до помешкання по вул. Бердичівська у м. Житомирі, де проживав громадянин Білорусії Ігор Коктиш із дружиною та перебували інші громадяни».

 

«Всупереч нормам кримінально-процесуального законодавства працівники міліції застосували насильство та дії, що ображають особисту гідність потерпілих та незаконно провели огляд житла», - зазначено на сайті ГПУ.

 

Як повідомляла ТК, 3 листопада працівники БНОН прийшли до помешкання координаторів Міжнародної амністії у Житомирі Ігоря Коктиша та Ірини Тютюнник. Вони обшукали квартиру та затримали ще чотирьох білоруських опозиціонерів опозиційного активіста і визнаного Міжнародною амністією в'язня сумління Артема Дубського та опозиціонерів Тетяну й Віталія Тищенків та Олексія Закшевського, звинувативши їх у зберіганні наркотиків.

 

Під час обшуку дружина Ігоря Коктиша зателефонувала журналістам та повідомила, що до їхньої квартири увірвались міліціонери у штатському та пов'язали усіх, хто там був. На місце подій прибули журналістки місцевої газети «20 хвилин» Діана Мінаєва та Оксана Трокоз (спецкор 5-го каналу). Під час спілкування з пані Трокоз представники відібрали у неї фото відеокамеру.

 

У відділі зв'язків з громадськістю управління МВС у Житомирській області стверджують, що представники ЗМІ «втручалися у специфіку роботи правоохоронних структур». Втім самі журналістки та мешканці квартири, у чиїй присутності відбувалося спілкування кореспонденток з оперативниками, з цим не погоджуються. Діана Мінаєва та Оксана Трокоз підкреслюють, що прибувши на місце інциденту, представилися та пред'явили посвідчення. На підтвердження вони надали аудіозапис розмови.

 

Газета «20 хвилин» оголосила бойкот відділу зв'язків з громадськістю управління МВС у Житомирській області. Також вони закликали ігнорувати ВЗГ колег.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13830
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду