Міжнародна версія Першого національного почне мовлення в пакеті «НТВ+» 30 листопада

11 Листопада 2010
22324
11 Листопада 2010
14:00

Міжнародна версія Першого національного почне мовлення в пакеті «НТВ+» 30 листопада

22324
Міжнародна версія Першого національного почне мовлення в пакеті «НТВ+» 30 листопада

Із 30 листопада міжнародна версія Першого національного розпочинає цілодобове мовлення на території Росії в пакеті «НТВ+». Про це повідомляється на сайті каналу.

 

Для мовлення Перший використовуватиме власні технічні можливості, спеціально для цього зараз проводиться модернізація однієї з АСБ каналу. В разі виникнення непередбачуваних технічних проблем, можливі зміни в часі запуску міжнародної версії.

 

Контент ефіру - програми власного виробництва Національної телекомпанії України та проекти, на які є ліцензії на міжнародне мовлення. Наразі триває формування сітки мовлення міжнародної версії.

 

Раніше генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф повідомляв ТК, що міжнародна версія Першого розпочне супутникове мовлення в грудні, а НТКУ збирається звернутися до інших телеканалів з проханням надати на безоплатній основі якісний продукт, зокрема документальні фільми, для трансляції на міжнародному каналі.

 

Як повідомляла ТК, 3 вересня НТКУ отримала ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на супутникове мовлення під логотипом «Перший Ukraine» на супутнику Sirius 4 на територію України та інших країн у межах упевненого прийому сигналу.

 

Канал іномовлення створений насамперед для виходу на територію Російської Федерації. Нагадаємо, що 5 березня президент РФ Дмитро Медведєв у присутності журналістів пообіцяв Віктору Януковичу сприяти появі одного-двох українських телеканалів в Росії. Згодом в Адміністрації президента України уточнили, що було досягнуто домовленості саме щодо трансляції Першого національного. Пояснення, як це відбуватиметься, дав голова Міністерства зв'язку РФ Ігор Щеголев. На нараді він назвав оптимальним рішенням з точки зору розмірів території Росії розміщення таких каналів на супутниковій платформі «НТВ-Плюс». Тим часом МЗС України рекомендує українським мовникам у Росії підніматися на «Триколор-ТВ» або заходити в кабель замість дорожчого, а відтак, менш масового пакету «НТВ+».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22324
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
лосось
4911 дн. тому
Кончится тем,что орт сдастся и в Росси будут показывать Перший.С таким нажимом можно добиться чего угодно.
Гагарин
4911 дн. тому
Все выше и выше и выше)))Решили все-таки первое место занять по рейтингам.Это явно уже.А интересно-рейтинг смотрибльности НТКУ в России учитывается или там незмеряют?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду