Міжнародна версія Першого національного стартує в грудні

9 Листопада 2010
21082
9 Листопада 2010
10:42

Міжнародна версія Першого національного стартує в грудні

21082
Міжнародна версія Першого національного стартує в грудні

Міжнародна версія Першого національного каналу розпочне супутникове мовлення в грудні. Про це ТК повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф. За його словами, остаточна дата - 1 чи 15 грудня - ще не визначена.

 

«Зараз ми готуємо всі документи, завершуємо вирішення технічних питань», - сказав він, уточнивши, що з початком супутникового мовлення розпочнеться і трансляція міжнародної версії Першого у Росії.

 

Єгор Бенкендорф додав, що сітка каналу ще формується, оскільки НТКУ має багато продукту, права на який чинні тільки для території України. Тому телекомпанія збирається звернутися до інших телеканалів з проханням надати на безоплатній основі якісний продукт, зокрема документальні фільми, для трансляції на міжнародному каналі.

 

Як повідомляла ТК, 3 вересня НТКУ отримала ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на супутникове мовлення під логотипом «Перший Ukraine» на супутнику Sirius 4 на територію України та інших країн у межах упевненого прийому сигналу.

 

Канал іномовлення створений насамперед для виходу на територію Російської Федерації. Нагадаємо, що 5 березня президент РФ Дмитро Медведєв у присутності журналістів пообіцяв Віктору Януковичу сприяти появі одного-двох українських телеканалів в Росії. Згодом в Адміністрації президента України уточнили, що було досягнуто домовленості саме щодо трансляції Першого національного. Пояснення, як це відбуватиметься, дав голова Міністерства зв'язку РФ Ігор Щеголев. На нараді він назвав оптимальним рішенням з точки зору розмірів території Росії розміщення таких каналів на супутниковій платформі «НТВ-Плюс». Тим часом МЗС України рекомендує українським мовникам у Росії підніматися на «Триколор-ТВ» або заходити в кабель.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21082
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Паша
4916 дн. тому
Зввідки гроші беруться,якщо борг понад 80 мільонів?Це не може бути,шобза такий коротенький час так швидко їх вітдали.Чи держава знайшла гроші на супутникове мовлення?
вікторія
4916 дн. тому
О прыткости первого можно судить по тому, что их пиарщики даже в комментах телекритики уже сидят. "Зрители", меняйте тактику! Смешно читать, как сами себя хвалите.
зритель
4916 дн. тому
Теперь можно будет смотреть 1й независимо от того,как ловит в других странах.Многие еще только мечтают об этом из коммерческих каналов.Откуда такая прыть у них?как заводные все время какие то новаторства вводят..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду