detector.media
11.11.2010 14:00
Міжнародна версія Першого національного почне мовлення в пакеті «НТВ+» 30 листопада

Із 30 листопада міжнародна версія Першого національного розпочинає цілодобове мовлення на території Росії в пакеті «НТВ+». Про це повідомляється на сайті каналу.

 

Для мовлення Перший використовуватиме власні технічні можливості, спеціально для цього зараз проводиться модернізація однієї з АСБ каналу. В разі виникнення непередбачуваних технічних проблем, можливі зміни в часі запуску міжнародної версії.

 

Контент ефіру - програми власного виробництва Національної телекомпанії України та проекти, на які є ліцензії на міжнародне мовлення. Наразі триває формування сітки мовлення міжнародної версії.

 

Раніше генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф повідомляв ТК, що міжнародна версія Першого розпочне супутникове мовлення в грудні, а НТКУ збирається звернутися до інших телеканалів з проханням надати на безоплатній основі якісний продукт, зокрема документальні фільми, для трансляції на міжнародному каналі.

 

Як повідомляла ТК, 3 вересня НТКУ отримала ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на супутникове мовлення під логотипом «Перший Ukraine» на супутнику Sirius 4 на територію України та інших країн у межах упевненого прийому сигналу.

 

Канал іномовлення створений насамперед для виходу на територію Російської Федерації. Нагадаємо, що 5 березня президент РФ Дмитро Медведєв у присутності журналістів пообіцяв Віктору Януковичу сприяти появі одного-двох українських телеканалів в Росії. Згодом в Адміністрації президента України уточнили, що було досягнуто домовленості саме щодо трансляції Першого національного. Пояснення, як це відбуватиметься, дав голова Міністерства зв'язку РФ Ігор Щеголев. На нараді він назвав оптимальним рішенням з точки зору розмірів території Росії розміщення таких каналів на супутниковій платформі «НТВ-Плюс». Тим часом МЗС України рекомендує українським мовникам у Росії підніматися на «Триколор-ТВ» або заходити в кабель замість дорожчого, а відтак, менш масового пакету «НТВ+».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY