Журнал «Русский Newsweek» припиняє вихід

18 Жовтня 2010
20181
18 Жовтня 2010
13:31

Журнал «Русский Newsweek» припиняє вихід

20181
Журнал «Русский Newsweek» припиняє вихід

Випуск журналу «Русский Newsweek» від 18 жовтня 2010 року є останнім. Видавничий дім «Аксель Шпрінгер Раша», стовідсоткове дочірнє підприємство німецького концерну Axel Springer AG, прийняв рішення не продовжувати ліцензійний договір з Newsweek Inc., що діє з 2004 року і включає в тому числі права на видання в Росії суспільно-політичного журналу «Русский Newsweek». Про це зазначено на сайті видавництва.

 

За цією інформацією, «Аксель Шпрінгер Раша» переглядає склад свого портфоліо та медійних брендів, що входять до його складу, виходячи з економічних причин.

 

Головний редактор журналу Михайло Фішман, імовірно, займеться іншими журналістськими проектами в Axel Springer AG Group в якості спеціального кореспондента групи Welt в Росії і країнах СНД.

 

«Ми пишаємося тим, що всі шість років з моменту запуску у 2004 році "Русский Newsweek" був помітною подією на російському медіаринку, отримав визнання читачів і професійного співтовариства, і відповідав найвищим стандартам журналістики. Ми дякуємо головному редакторові журналу Михайлу Фішману, а також усім працівникам редакції та видавничого дому за відмінну роботу. На жаль, нам не вдалося підвести під журнал міцну економічну базу і створити для нього відповідні перспективи. Виходячи з цього, ми вирішили не продовжувати минулий ліцензійний договір з  ВД "Аксель Шпрінгер Раша", - зазначив президент міжнародного напрямку Axel Springer AG Ральф Бюхі.

 

Надалі «Аксель Шпрінгер Раша» продовжить видавати діловий журнал Forbes, російську версію журналу про комп'ютери Computerbild, журнал про знаменитостей «OK!», а також придбані у квітні 2010 року журнали GEO, «GALA Биография», GEO Traveller і «GEOленок».

 

Як повідомляла ТК, на початку серпня стало відомо про те, що Washington Post Co. продала американський тижневик Newsweek мільярдерові Сідні Харману, засновникові фірми-виробника аудіообладнання Harman International Industries. Як пише російське інформаційне агентство «Інтерфакс», умови угоди не розголошуються, проте, за даними джерел The Wall Street Journal, за її підсумками Харман, імовірно, не виплатить Washington Post грошових коштів, обмежившись прийняттям на себе зобов'язань Newsweek. У той же час у Washington Post залишаться пенсійні активи Newsweek і певні фінансові зобов'язання перед співробітниками журналу.

 

Харман заявив, що має намір зберегти всі 300 робочих місць у Newsweek. У 2008-2009 роках журналу довелося звільнити 150 співробітників, що допомогло скоротити витрати на $ 60 млн на рік. Цього, однак, виявилося недостатньо, щоб вивести видання на прибутковий рівень. Спад доходів від реклами в друкованих виданнях по всьому світу не обійшов стороною і Newsweek. У минулому році його виручка скоротилася на $ 100 млн, а чистий збиток у 2010 році може досягти $ 20 млн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20181
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду