Washington Post продає Newsweek

6 Травня 2010
10853
6 Травня 2010
12:05

Washington Post продає Newsweek

10853
Washington Post продає Newsweek

Американський видавничий дім Washington Post виставив на продаж журнал Newsweek. Про це було оголошено в середу, 5 травня, повідомляє сайт Washington Post.

 

Причина полягає в тому, що компанія не бачить шляху до прибутковості для збиткового видання. Видавничий дім Washington Post минулого року втратив 29,3 млн доларів після збитків у розмірі 16,1 млн доларів у 2008 році. За словами керівника видавництва Дональда Ґрема, збитки очікуються цього року також.

 

За словами пана Ґрема, чимало тижневиків нині втрачають аудиторію та рекламодавців, які надають перевагу інтернету. Але доходи від онлайн-реклами все ще незначні, порівняно з рекламою в пресі: торік Newsweek заробив усього 8 млн доларів на онлайновій рекламі.

 

На зборах колективу Newsweek у Нью-Йорку в середу Дональд Ґрем повідомив, що покупця поки немає, але компанія сподівається на стрімкий продаж. Washington Post звернулася до інвестиційного банку Allen & Co., який шукатиме потенційних покупців. Очікувану ціну видавництво не оголошує. Нагадаємо, що інформаційне агентство Bloomberg у жовтні 2009 року придбало журнал BusinessWeek за суму від 2 млн до 5 млн доларів (офіційно ціна не була озвучена).

 

Керівництво компанії запевнило, що всім співробітникам запропонують роботу нові власники або виплатять компенсацію. Нині в журналі працює близько 150 осіб. За останні чотири роки було скорочено 30% штату.

 

Журнал Newsweek заснований у 1933 році, у 1961 році був придбаний видавничим домом Washington Post. Крім газети Washington Post і журналу Newsweek, видавництво володіє також освітньою компанією Kaplan, невеликим кабельним оператором CableOne, шістьма телеканалами та декількома друкованими й інтернет-проектами.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10853
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду