Журналіста Newsweek засудили до 13 років ув’язнення та ударів батогом

11 Травня 2010
20963
11 Травня 2010
16:10

Журналіста Newsweek засудили до 13 років ув’язнення та ударів батогом

20963
Журналіста Newsweek засудили до 13 років ув’язнення та ударів батогом

Кореспондент Newsweek Мазіар Бахарі (Maziar Bahari) має відсидіти 13 років у в'язниці та отримати 74 удари батогом. Саме таке рішення виніс суд Ірану, повідомляє The New York Times. Вирок оголошено заочно, адже нині журналіст перебуває у Лондоні.

 

Його звинувачують у змові з метою підриву національної безпеки, розголошенні державної таємниці та образі честі і гідності двох високопосадовців - верховного духовного лідера Ірану Алі Хаменеї й президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада.

 

Раніше, у 2009 році, Мазіара Бахарі арештували в Ірані за звинуваченням у контрреволюційній діяльності - антиурядова пропаганда і шпіонаж - після президентських виборів у країні. Тоді йому вдалося уникнути покарання: після 118 днів ув'язнення рішення суду пом`якшили вирок. Дружина журналіста перебувала у Лондоні на останньому місяці вагітності, і пана Бухарі звільнили під заставу в 300 тисяч доларів.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - The New York Times

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20963
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду