detector.media
06.09.2010 14:18
ТСК щодо розслідування випадків цензури у ЗМІ розгляне питання про Климентьєва та Нацраду

7 вересня 2010 року об 11.30 відбудеться чергове засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів комісії, яку очолює народний депутат Ірина Геращенко.

 

На засіданні планується розглянути питання щодо зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва, ситуацію  навколо «Чорноморської» ТРК,  заслухати представників регіональних ЗМІ про факти перешкоджання журналістській діяльності та тиску на свободу слова з боку правоохоронних органів та місцевої влади.

 

Відповідно до звернень телерадіомовників щодо порушень їх прав та  у зв'язку із суспільним резонансом цієї теми, на засіданні розглянуть питання щодо проведеного конкурсу, оголошеного згідно рішення Нацради №1945  від 30 вересня 2009 року та чинності ліцензій ТРК НБМ, ТРК «Експрес-інформ», ТРК «Телерадіосвіт», а також  питання майбутнього розвитку телерадіопростору.

 

Крім того, члени ТСК планують також розглянути пропозицію народного депутата В'ячеслава Кириленка щодо проведення спеціального засідання парламенту, присвяченого ЗМІ та ситуації зі свободою слова, а також про направлення листа до президента з фактами утиску прав журналістів.

 

На засідання запрошено представників НСЖУ, Київської незалежної медіапрофспілки, регіональні журналісти, які зазнали утисків, представники 5-го каналу та ТВі.

 

Як повідомили ТК в секретаріаті комісії, за весь час її роботи зареєстровано 46 листів.

 

Засідання ТСК відбудеться в приміщенні Верховної Ради України по вул. Грушевського, 5  (кімната № 5, третій поверх).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY