Суд задовольнив позов телеканалів групи «Інтер» проти Нацради і скасував результати січневого конкурсу

8 Червня 2010
34399
8 Червня 2010
13:11

Суд задовольнив позов телеканалів групи «Інтер» проти Нацради і скасував результати січневого конкурсу

34399
Суд задовольнив позов телеканалів групи «Інтер» проти Нацради і скасував результати січневого конкурсу

8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив позовні вимоги групи телеканалів «Інтер». Таким чином, були скасовані рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення від 27 січня 2010 року про результати конкурсу на вільні частоти. Про це повідомляє 5 канал.

 

В Окружному адміністративному суді міста Києва справа слухалася за позовами ТОВ «ТРК "Служба інформації"» (НТН) і ТОВ «ТРК "Кіно ТВ"» (Enter Film). Телекомпанії вимагали скасувати всі рішення про визначення переможців конкурсу і видачі їм ліцензій на мовлення.

 

Нагадаємо, канал НТН з групи «Інтер» подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва на наступний день після підбиття підсумків конкурсу 27 січня. Згодом до нього долучилися Enter Film і Enter Music: перший подався до тієї самої інстанції, другий - до Київського окружного адміністративного суду (обласного). У міському адмінсуді обидві справи об'єднали в одне провадження на першому ж засіданні 25 березня. З того часу відбулися засідання 19 квітня, 25 травня, 2 і 7 червня.

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній. Найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26). Група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь, але згодом відмовилася від них.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34399
Читайте також
01.07.2010 11:41
Мар'яна Закусило
39 790
10.06.2010 14:33
Отар Довженко
89 402
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
vedi
5071 дн. тому
ага...тіко рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року, тобто майже РІК ТОМУ, коли Хорошковський ще ніфуя не був головою СБУ, а Пєтя - навпаки, в шоколаді (нагадаю - міністром закордонних справ). Просто Пєтя тупо кинув людей в Нацкомісії на бабло і не заплатив - думав, шо так сойдьот. Позов до суду було подано ще 27 січня 2010, тобто ДО ПРИХОДУ ЯНИКА до влади...Шкода Рому Чайку та інших, але всі знали, шо Пєтя - жлоб...Крім того, Пєті сказали злити канал, і він хоче зробити з себе тіпа жертву - тиіпа я не хотів, а це вот суки у мене украли...Нефуй було людей на бабло кидать...Оформив би всьо по-людськи минулого року - не було би проблем тепер...Нє, думав - шо він Бог...Ну, а тепер йому капєц...
Леся
5072 дн. тому
У Кривому Розі сигнал п'ятого давно перекривають рекламщики так, як їм заманеться: http://www.krivbass.in.ua/content/view/3310/1/
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду