НТКУ має сплатити 50 000 грн за незаконне звільнення

15 Червня 2010
25951
15 Червня 2010
15:46

НТКУ має сплатити 50 000 грн за незаконне звільнення

25951
НТКУ має сплатити 50 000 грн за незаконне звільнення

50 тисяч гривень компенсації повинна сплатити Національна телекомпанія України зільненій 21 квітня 2009 року асистентці режисера Інні Удовенко. Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва за позовом, який підтримала Київська незалежна медіапрофспілка, повідомляє прес-служба організації.

 

Згідно цього рішення, НТКУ також має сплатити пані Удовенко 2 500 гривень за листком непрацездатності (лікарняним) і поновити її на роботі.

 

«Прикро, що нове керівництво телекомпанії муситиме розплачуватися за гріхи попереднього. Але я позивалася не персонально до Василя Ілащука чи Єгора Бенкендорфа, а саме до НТКУ», - коментує Інна Удовенко.

 

Її адвокат Андрій Нечипоренко наголосив: «Це судове рішення має стати           застереженням для тих, хто намагається здійснювати незаконні звільнення працівників. Незаконні дії сьогодні можуть обернутися санкціями завтра».                    

 

У квітні 2009 року з НТКУ за рішенням тодішнього Президента компанії Василя Ілащука           було звільнено за скороченням близько 156 осіб, в тому числі шестеро членів КНМП. За інформацією КНМП, згоди на це медіапрофспілка не давала. Двоє зі звільнених, Інна Удовенко і Віра Буков`як, оскаржили     це рішення в суді в індивідуальному порядку. Крім того, до НТКУ позиваються представники КНМП, які вважають, що наказ загалом не відповідає закону і вимагають його скасувати.

 

Раніше ці справи вела адвокатка Валентина Прибильська, але після її смерті у січні 2010 року їх перебрав адвокат Андрій Нечипоренко.                    

 

У листопаді 2009 року суд виніс рішення, що НТКУ має сплатити 10 139 грн компенсації колишній головній стилістці телекомпанії, члену КНМП Ірині Опесі.                    

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25951
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Леся Ганжа
5077 дн. тому
Шановний Зацікавлений, дякую, що помітили друкарську помилку в нашому тексті. Ми її виправили. Щодо помилок у вашому тексті, то так само великодушно спишу їх на ваш поспіх. Тепер про те, що ви називаєте "гадости". Дивіться внизу посилання за темою, там є дуже багато новин про Перший канал. Тільки чому ви називаєте "гадостями" інформацію про Борю Апреля і "Нащадків піонерів" чи про те, що НТКУ вийшов на Сіріусі? Тепер щодо другого комента. У цю новину він є не обов"язковим, хоча й бажаним. Нам не вистачило ресурсу. Але ви можете його прислати на редакційний мейл. А от якщо ми вам відмовимо і ваш коментар не надрукуємо - тоді зможете пред"явити нам претензії.
Зацікавлений
5078 дн. тому
"За інформацією КНМП, згоЛи на це медіапрофспілка не давала." - так поспішари написати, що навіть не перевірили на банальні опечатки))) Цікаво, а чому телекритика ніколи не пише про щось позитивне, що відбувається в НТКУ? чи це вважається неправильно писати позитив про Національну телекомпанію..... Складається враження, що хтось ціленаправлено намагається замарати честь та ділову репутацію Телекомпанії та (або) її окремі підрозділи ... Чому мені цікаво ви написали лише про цей випадок, а не пишите про інші схожі судові справи, що були виграні НТКУ? Чи ця інформація не є пріорітетною для вас? В котрий раз повторюсь, але в мене склалося враження про те, що Телекритика працює або на замовлення або як видавництво "жовтої преси", що тільки й може писати всіляки "гадости"... Можливо я неправильно розумію професію журналіста? В будь-якому випадку я вважаю, що такі статті треба видавати з коментарями від двох сторін, тобто всебічно розглянувши, а не однобічно, немов студентом 1го курсу журфаку, можливо тут такі журналісти й сидять?.....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду