Депутат від БЮТ звинувачує коаліцію у лобізмі «програм-лохотронів»

9 Липня 2010
5716
9 Липня 2010
10:50

Депутат від БЮТ звинувачує коаліцію у лобізмі «програм-лохотронів»

5716
Депутат від БЮТ звинувачує коаліцію у лобізмі «програм-лохотронів»

Народний депутат від фракції БЮТ Дмитро Ветвицький розцінює відмову парламентської більшості підтримати законопроект про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», який мав урегулювати трансляцію програм і передач з платними інтерактивними конкурсами, як лобізм телевікторин на вітчизняному ТБ. Про це повідомляє прес-служба політика.

 

Депутат припустив, що відмова підтримати заборону телевікторин на законодавчому рівні продиктована комерційною зацікавленістю представників парламентської більшості. «Так вчинили, тому що, мабуть, це когось цікавить. Телевікторини, напевно, приносять комусь хороші заробітки. Інакше те, що сталося, я пояснити не можу», - зазначив він.

 

Депутат також вважає, що коаліція демонструє повне ігнорування законодавчих ініціатив опозиції. «Ми ж бачимо, що «день опозиції» - це просто балачки, це просто слова. А реально ніякі питання, запропоновані нами, ніхто в залі парламенту вирішувати не збирається, навіть якщо вони несуть позитив», - додав він.

 

Нагадаємо, 16 червня парламент не прийняв  за основу законопроект № 4510 Олени Кондратюк та Миколи Баграєва. Він передбачає заборону на розміщення в ефірі інтерактивних конкурсів, лотерей і вікторин, умови яких прямо чи опосередковано передбачають платну участь. Такі програми пропонують дозволити лише на каналах з обмеженим доступом. Законопроект підтримали тільки 173 з 433 народних депутатів (125 від фракції БЮТ, 47 - від НУ-НС і 1 депутат  від фракції Партії регіонів).  

 

Як вже повідомляла ТК, під час обговорення цього законопроекту депутати від коаліції підтримали  ініціативу щодо обмежень програм з платними інтерактивними конкурсами, однак законопроект Олени Кондратюк та Миколи Баграєва, на їх думку недостатньо жорство регулює це питання. Зокрема,  Олег Зарубінський (Блок Литвина) назвав інтерактивні програми «неприхованим шахрайством» і запропонував розробити набагато жорсткіший закон - аж до ліквідації інтерактивну на телебаченні. А Сергій Гордієнко (КПУ) також висловився проти законопроекту Кондратюк та Баграєва, який не забороняє платні вікторини, а лише виводить їх на канали з обмеженим доступом.

 

А 19 червня у парламенті  новий законопроект №4510-1 з аналогічною назвою зареєстрували Юрій Кармазін та Адам Мартинюк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5716
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду