У Віктора Шлінчака конфлікт з особами, які представляються прес-службою Олександра Прогнімака

19 Травня 2010
12072
19 Травня 2010
15:10

У Віктора Шлінчака конфлікт з особами, які представляються прес-службою Олександра Прогнімака

12072
У Віктора Шлінчака конфлікт з особами, які представляються прес-службою Олександра Прогнімака

У головного редактора інтернет-видання «Главком» Віктора Шлінчака виник конфлікт з людиною, яка називається Дмитром Гончаровим, представником прес-служби Олександра Прогнімака -начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в місті Києві та лідера партії «Зелені».

 

Як пише у своїй колонці на «Главкомі» Юлія Лимар, минулого тижня журналіст «Главкому» Віталій Червоненко написав статтю «Прогнимак и «зелень» про новий політичний проект «Зелені» та його лідера.

 

Після публікації матеріалу на електронну пошту керівника «Главкому» Віктора Шлінчака прийшов такий лист:

 

--- Исходное сообщение ---

От: Дмитрий Гончаров (goncharov_ded@ukr.net)

К: Виктор Шлинчак (shlinchak@glavcom.ua)

Тема: Г-ну Шлинчаку от пресс-службы г-на Прогнимака (срочно!)

Прикрепленные файлы: Письмо.html


Уважаемый Виктор!


На вашем сайте «Главком» 14 мая появился материал «Прогнимак и «зелень» http://glavcom.ua/articles/843.html, который, мягко говоря, написан с нарушением журналистских стандартов и очень похож на заказной и клеветнеческий с целью повредить репутации г-на Прогнимака.

 

Во-первых, многие приведенные в материале факты являются простыми заказным и непроверенными слухами, циркулирующими в Интернете.

 

Во-вторых, при написании материала никто не обращался за комментарием к г-ну Прогнимаку, где бы он мог опровергнуть приведенный в статье домыслы.

 

Зная Ваш авторитет в СМИ, мы не хотим преждевременно обвинять Вас в размещении заказного материала на г-на Прогнимака. Скорее всего, причина в определенной непроффесиональности написавшего статью журналиста. Посему просим убрать материал с сайта «Главком».

 

Стоит отметить, что г-н Прогнимак, еще со времен руководства Комисией Киевсовета по культуре, а также владея многими СМИ, уже много лет борется против заказных материалов и шантажа в украинском Интернете. Мы надеемся, что «Главком» не стоит на одном уровне с сайтами интернет-шантажиста и вымогателя Вадима Гладчука и ему подобных.

 

Заранее благодарны!

 

У відповідь Віктор Шлінчак написав таке:

 

--- Исходное сообщение ---

От кого: Виктор Шлинчак (shlinchak@glavcom.ua)

Кому: Дмитрий Гончаров (goncharov_ded@ukr.net)


Доброго дня!

 

У відповідь на даний лист, інформуємо про наступне.

 

1. Вважаємо будь-які домисли щодо автора статті "Прогнимак и зелень" та нашого інформаційного агентства з вашого боку некоректними і безтактними.

 

2. Якщо виникають зауваження щодо змісту та суті викладених фактів, ми готові їх розглянути у письмовому вигляді.

 

З повагою, Віктор Шлінчак

 

Зрештою, він отримав таку відповідь:

 

От: Дмитрий Гончаров (goncharov_ded@ukr.net)

К: Виктор Шлинчак (shlinchak@glavcom.ua)

Время создания: Tue, 18 May 2010 09:33:41 +0300

 

Если у человека нет совести - то у него появляются проблемы http://ukrvor.com/article/criminal/2010/05/18/922_viktor_shlinchak-zakazuhi.html

 

Як сказав у коментарі ТК Віктор Шлінчак, він хотів би подати до суду на сайт «Укрвор» за публікацію «Виктор Шлинчак - заказухи и вымогательства - путь Гладчука!», якби мав таку можливість. «Але оскільки в нас, на жаль, законодавство не врегульовано і ці "помийні ями" існують, на кого подавати? І як довести в суді, що цей сайт підтримується Прогнімаком чи його прес-службою? Єдиний вихід - не звертати на це увагу», - вважає він.

 

За його словами, окрім листів Дмитра Гончарова, ніяких претензій від прес-служби Олександра Прогнімака до редакції не надходило.

 

Тим часом прес-секретар Олександра Прогнімака Зоря Фурунджиєва повідомила ТК, що людини з іменем Дмитро Гончаров у прес-службі пана Прогнімака немає і прес-служба не має стосунку до опублікованої переписки та матеріалу на сайті «Укрвор». «Це здирництво і шантаж з боку "Главкому" та його власника Віктора Шлінчака», - сказала вона.

 

У свою чергу Віктор Шлінчак називає цю ситуацію новим видом цензури. «Мені здається, що в Україні є новий вид цензури: коли головних редакторів звинувачують у будь-яких смертних гріхах тільки тому, що журналісти, які працюють в цих виданнях, пишуть об'єктивні речі. У нас у тексті про Прогнімака цитується купа відкритих джерел, ми не робили самостійних припущень. Мені здається, що таким чином люди, які мають впливи на кишенькові ЗМІ, хочуть заставити журналістів писати тільки єлейні оди, а не давати об'єктивну інформацію», - зазначив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12072
Читайте також
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
faster
5093 дн. тому
"истерика дерьмомета" - да... это соответствует журналистской этике и стандартам ))) Вы правда считаете, что политику и общественному деятелю прийдет в голову обливать ни с того ни с сего грязью порядочного журналиста?
faster
5093 дн. тому
Так посмотреть, политиков и бизнесменов хлебом не корми, только дай пошантажировать честных журналистов )))) Конечно, с чего же им еще жить. Вот и приходится шантажировать Шлинчака ))) Хахаха! :) Если серьезно, братья журналисты, все мы пишем такие статьи, уж давайте признаемся. Но в этом случае вам просто не повезло с объектом. А в суд подать и потребовать один доллар, это было здорово придумано! Правда, что всё равно, что о тебе говорят, главное, чтоб говорили!
Артур
5093 дн. тому
Шлинчак, показал себя тупаком. Он - это черное бельмо. Почитал я про зелень от Шлинчака - ну типичный заказняк. И он еще триндит о цензуре. Вам должно быть стыдно уважаемый Виктор. Стыдно!
Перехожий
5093 дн. тому
Ну й дурна у Прогнімака прес-служба! Нічого у них не вийде - лайном почали, лайном і закінчать...
vladchuev
5093 дн. тому
Вадим Гладчук, Шлинчак - владельцы чернушных сайтов. Шантажисты. Впервые им дали отпор
Fokina
5101 дн. тому
Прочитала статью не поняла кто такой Прогнимак. Но такие скользкие личности, как Гладчук и Шлинчак бичи в журналистике.
Grivna
5101 дн. тому
Крім Укрвора шантажист чесних журналістів Прогнімак пасквіль проти Шлінчака поставив ще у себе на http://vsyapravda.com/news/id25567 Фурунжикова бреше. Сайт Укрвор робила та ж фірма, що і prognimak.info. Тут гарно написано "Александр Прогнимак: истерика дерьмомета" http://pogromu.net/2010/02/23/aleksandr-prognimak-isterika-dermometa/ Так що це не перший випадок, коли Прогнімак обсирає редакторів. Раніше були Гладчук (Спротив) та Бродський (обоз)
Crush
5101 дн. тому
"головний еколог" - типове бидло, поставлене на ноги бандитськими маневрами. навіть при журналістах позавчора не побоявся сказати: "варто створити музей 90-х років". Вікторе, тримайтеся, колеги за вас! а писати про П. не варто - не треба зайвий раз піарити гівно.
micka
5102 дн. тому
та вбийте сервер укрвора - що так тяжко? 21 століття на дворі!
lll
5102 дн. тому
Шлинчак - хорош гусь. Любит чего-нибудь поставить на сайт, а потом снять бабло за то, чтобы удалить материал. Так что пусть не корчит из себя суперчестного. Рыльце у него в пушку
crybaby
5102 дн. тому
Добро и Зло взошли на Весы
lashch
5102 дн. тому
Ганьба тобі Прогнімак!!! Повір, це так просто журналісти не залишать!!! Та я особисто щось на тебе напишу - погань.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду