detector.media
19.05.2010 15:10
У Віктора Шлінчака конфлікт з особами, які представляються прес-службою Олександра Прогнімака

У головного редактора інтернет-видання «Главком» Віктора Шлінчака виник конфлікт з людиною, яка називається Дмитром Гончаровим, представником прес-служби Олександра Прогнімака -начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в місті Києві та лідера партії «Зелені».

 

Як пише у своїй колонці на «Главкомі» Юлія Лимар, минулого тижня журналіст «Главкому» Віталій Червоненко написав статтю «Прогнимак и «зелень» про новий політичний проект «Зелені» та його лідера.

 

Після публікації матеріалу на електронну пошту керівника «Главкому» Віктора Шлінчака прийшов такий лист:

 

--- Исходное сообщение ---

От: Дмитрий Гончаров (goncharov_ded@ukr.net)

К: Виктор Шлинчак (shlinchak@glavcom.ua)

Тема: Г-ну Шлинчаку от пресс-службы г-на Прогнимака (срочно!)

Прикрепленные файлы: Письмо.html


Уважаемый Виктор!


На вашем сайте «Главком» 14 мая появился материал «Прогнимак и «зелень» http://glavcom.ua/articles/843.html, который, мягко говоря, написан с нарушением журналистских стандартов и очень похож на заказной и клеветнеческий с целью повредить репутации г-на Прогнимака.

 

Во-первых, многие приведенные в материале факты являются простыми заказным и непроверенными слухами, циркулирующими в Интернете.

 

Во-вторых, при написании материала никто не обращался за комментарием к г-ну Прогнимаку, где бы он мог опровергнуть приведенный в статье домыслы.

 

Зная Ваш авторитет в СМИ, мы не хотим преждевременно обвинять Вас в размещении заказного материала на г-на Прогнимака. Скорее всего, причина в определенной непроффесиональности написавшего статью журналиста. Посему просим убрать материал с сайта «Главком».

 

Стоит отметить, что г-н Прогнимак, еще со времен руководства Комисией Киевсовета по культуре, а также владея многими СМИ, уже много лет борется против заказных материалов и шантажа в украинском Интернете. Мы надеемся, что «Главком» не стоит на одном уровне с сайтами интернет-шантажиста и вымогателя Вадима Гладчука и ему подобных.

 

Заранее благодарны!

 

У відповідь Віктор Шлінчак написав таке:

 

--- Исходное сообщение ---

От кого: Виктор Шлинчак (shlinchak@glavcom.ua)

Кому: Дмитрий Гончаров (goncharov_ded@ukr.net)


Доброго дня!

 

У відповідь на даний лист, інформуємо про наступне.

 

1. Вважаємо будь-які домисли щодо автора статті "Прогнимак и зелень" та нашого інформаційного агентства з вашого боку некоректними і безтактними.

 

2. Якщо виникають зауваження щодо змісту та суті викладених фактів, ми готові їх розглянути у письмовому вигляді.

 

З повагою, Віктор Шлінчак

 

Зрештою, він отримав таку відповідь:

 

От: Дмитрий Гончаров (goncharov_ded@ukr.net)

К: Виктор Шлинчак (shlinchak@glavcom.ua)

Время создания: Tue, 18 May 2010 09:33:41 +0300

 

Если у человека нет совести - то у него появляются проблемы http://ukrvor.com/article/criminal/2010/05/18/922_viktor_shlinchak-zakazuhi.html

 

Як сказав у коментарі ТК Віктор Шлінчак, він хотів би подати до суду на сайт «Укрвор» за публікацію «Виктор Шлинчак - заказухи и вымогательства - путь Гладчука!», якби мав таку можливість. «Але оскільки в нас, на жаль, законодавство не врегульовано і ці "помийні ями" існують, на кого подавати? І як довести в суді, що цей сайт підтримується Прогнімаком чи його прес-службою? Єдиний вихід - не звертати на це увагу», - вважає він.

 

За його словами, окрім листів Дмитра Гончарова, ніяких претензій від прес-служби Олександра Прогнімака до редакції не надходило.

 

Тим часом прес-секретар Олександра Прогнімака Зоря Фурунджиєва повідомила ТК, що людини з іменем Дмитро Гончаров у прес-службі пана Прогнімака немає і прес-служба не має стосунку до опублікованої переписки та матеріалу на сайті «Укрвор». «Це здирництво і шантаж з боку "Главкому" та його власника Віктора Шлінчака», - сказала вона.

 

У свою чергу Віктор Шлінчак називає цю ситуацію новим видом цензури. «Мені здається, що в Україні є новий вид цензури: коли головних редакторів звинувачують у будь-яких смертних гріхах тільки тому, що журналісти, які працюють в цих виданнях, пишуть об'єктивні речі. У нас у тексті про Прогнімака цитується купа відкритих джерел, ми не робили самостійних припущень. Мені здається, що таким чином люди, які мають впливи на кишенькові ЗМІ, хочуть заставити журналістів писати тільки єлейні оди, а не давати об'єктивну інформацію», - зазначив він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY