Віктор Шлінчак подав до суду на прес-секретаря Олександра Прогнімака

26 Травня 2010
14058
26 Травня 2010
15:38

Віктор Шлінчак подав до суду на прес-секретаря Олександра Прогнімака

14058
Віктор Шлінчак подав до суду на прес-секретаря Олександра Прогнімака

Керівник проекту «Главком» та його співвласник Віктор Шлінчак подав до суду на Зорє Фурунджієву, прес-секретаря начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в місті Києві та лідера партії «Зелені» Олександра Прогнімака. Про це ТК повідомив сам позивач.

 

Позовна заява про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди подана сьогодні, 26 травня, до Подільського районного суду міста Києва. Віктор Шлінчак оцінив завдану йому моральну шкоду в один долар (7 грн 93 коп.).

 

Від Зорє Фурунджієвої Віктор Шлінчак вимагає спростування інформації, озвученої нею в коментарі «Детектор медіа», а саме: «Це здирництво і шантаж з боку "Главкому" та його власника Віктора Шлінчака». Так, нагадаємо, прес-секретар Олександра Прогнімака відреагувала на публікацію на сайті «Главком», де йшлося про конфлікт Віктора Шлінчака з людиною, яка називала себе Дмитром Гончаровим, співробітником прес-служби Олександра Прогнімака.

 

Віктор Шлінчак просить суд зобов'язати Зорє Фурунджієву спростувати протягом тижня з дня набрання рішенням суду законної сили недостовірну інформацію шляхом поширення через мережу інтернет, а саме сторінку інтернет-сайту «Детектор медіа» такого повідомлення:

 

«СПРОСТУВАННЯ. Шановні користувачі!

Прес-секретар Олександра Прогнімака Фурунджієва Зорє Енверівна, спростовує поширену 19 травня 2010 року, інформацію на сторінці Інтернет-сайту "Детектор медіа" щодо Шлінчака Віктора Петровича та Інтернет-сайту "Главком" у матеріалі під назвою "У Віктора Шлінчака конфлікт з особами, які представляються прес-службою Олександра Прогнімака".

 

Прес-секретар Олександра Прогнімака Фурунджієва Зорє Енверівна приносить свої вибачення Шлінчаку Віктору Петровичу і Інтернет-сайту "Главком" та визнає діяльність Шлінчака Віктора Петровича та Інтернет-сайту "Главком" у сфері журналістики професійною. Інформація, якфа поширюється журналістом Шлінчаком Віктором Петровичем та Інтернет-сайтом "Главком", збирається та обробляється відповідно до стандартів журналістики та кодексу професійної етики українського  журналіста».

 

Прес-секретар Олександра Прогнімака Зорє Фурунджієва повідомила ТК, що поки що не отримувала ніяких повідомлень із суду. «Ми вже говорили в попередньому коментарі "Детектор медіа", що пан Прогнімак ніяк не стосується опублікованих матеріалів і пана Шлінчака. При цьому, хотіли б відзначити, що пан Прогнімак як людина, яка поважає свободу слова та ЗМІ, все ж не став звертатися до суду через публікацію матеріалу "Прогнимак и "зелень" на "Главкомі", направлену на дискредитацію його репутації як політика і чиновника. Однак, якщо пан Шлінчак має намір зустрітися в суді, то ми висунемо зустрічний позов до пана Шлінчака як до головного редактора видання "Главком" про захист честі і гідності», - додала вона.

 

«Детектор медіа» залучена у справі як третя особа. За словами юриста Інституту масової інформації Романа Головенка, це зумовлено постановою Пленуму Верховного Суду України від лютого 2009 року, яка вказує, що спростування не є видом юридичної відповідальності. «Тобто навіть якщо ЗМІ поширює недостовірну інформацію не зі своєї вини, він мусить її спростовувати. Через це і залучають друковані або інтернет-видання як співвідповідачів або як треті особи», - пояснив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14058
Теги:
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
faster
5088 дн. тому
"Антикорупційне Бюро" )))))) Сам статью написал, сам комментирую, сам подал в суд, сам опровергаю... Это цирк какой-то. Так и напишите, Виктор Шлинчак, считаю, то и это.. А вы сами с этими женщинам знакомы лично? Это даже не по-мужски как-то. Стыдно
Кирил
5088 дн. тому
Точно! Не в ту струю )))) А теперь сам себе опровержения пишет J Этика журналиста )))) : Оскорбить человека, а затем, получив оскорбления в ответ, подать на него в суд за клевету и обижаться за запятнанную честь. Сидел бы писал свои байки. Но как же ты станешь известным? Нужен скандал )))
faster
5088 дн. тому
У нас в Украине вообще есть свободная журналистика? Читал я ту статью про зелень и всё такое. Любой думающий человек... даже если не принимать ничью сторону, поймет, что статья написана очень однобоко. А зачем вдруг писать плохое про кого-то? Это очевидно. Или это заказ, или просто чье-то указание. Кажется, журналист Шлинчак попал не в ту струю... А теперь за него некому заступиться, кроме коллег. Все же понимают, за что-то жить надо ))))
Артур
5088 дн. тому
Да уж, г-н Шлинчак любит сам себя пиарить, а особенно за счет других людей – это факт. Вот изобретатель - нашел самый дешевый способ PR своей «чистой» личности. Он зазвезделся чуток. И не знает что такое самокритика. В суд он подал - обидели мальчика, пошел жаловаться. Ну хотя б не смешил людей
artkra
5088 дн. тому
Шлінчак говорить про честь і гідність???? )))) Смішно... А вона в нього колись була, чи її також можна купити? Де ще не попіаритись в інтернеті, як не за рахунок відомої людини... .Жаль, завдяки таким уродам складається загальне враження про ЗМІ в цілому....
Перехожий
5088 дн. тому
А мені інше цікаве: ну чому в Україні до зеленої ідеї всіляке лайно липне????????
Антикорупційне Бюро
5088 дн. тому
Прогнимак - это лжец, казнокрад и дебил одновременно. Одурманивал, одурманивает и будет этим заниматься впредь, без сомнения. А пресс-секретарку свою он прет по полной программе, кто не знает. Вы о жене его хоть бы поинтересовались, есть такая и где она. Но и это не все. Крыше Прогни-гнилого-мака - Регионалы, да-да, те самые, которым он отстегивает за услуги. Ждите его на местных выборах, обязательно выпорхнет. Тогдна, предлагаю, его и "замочить" вместе. Телекритика, оставайтесь с нами!
Антислинчак
5090 дн. тому
Слинчак не захотел вкладывать деньги в раскрутку своего сайта и умело использовал Телекритику для того, чтобы отпиарить свой проект. Пронимаку: нефиг при помощи Д. Басса продолжать захватывать Андреевский спуск (под видом строительства театра).Стыдно вырубкой деревье заниматься. Они живые.
Юрий Свирко
5090 дн. тому
а вам не кажется, что ТК уже удовлетворила требования Шлинчака, полностью опубликовав его текст опровержения, и после этого глупо таскать ее по судам даже в качестве третьего лица?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду