Президентські амбіції. Інтерв’ю з Віктором Шлінчаком

14 Серпня 2007
3822
14 Серпня 2007
11:14

Президентські амбіції. Інтерв’ю з Віктором Шлінчаком

3822
Президент холдингу «Главред-медіа» розповідає про плани холдингу щодо розвитку власних телеканалів, перетворення газети «Новая» на щоденне видання та взаємодію між друкованими й електронними ЗМІ компанії.
Президентські амбіції. Інтерв’ю з Віктором Шлінчаком

Доки ринком ширяться чутки про придбаня холдингу «Главред-медіа» групою «Приват», його президент Віктор Шлінчак уникає розмови про розподіл часток Олександра Терьякова та Ігоря Коломойського у об’єднаному холдингу «Пресцентру», УНІАНу та «Главреду». Й натомість охоче розповідає про плани холдингу щодо розвитку власних  телеканалів, перетворення газети «Новая» на щоденне видання та взаємодію між друкованими й електронними ЗМІ компанії. 

 

- Хто був ініціатоором об’єднання «Главред-медіа», видавництва «Пресцентр» та інформационого агентства УНІАН у спільний холдинг? Як тривав процес переговорів?

- У світі все глобалізується. Думаю, що це нормально, коли в Україні буде існувати 5-6 великих холдингів. Ми поставили за мету зробити «Главред-медіа» холдингом номер один в Україні, і, думаю, що через певний період часу це відбудеться. З бізнесової точки зору ми поставили собі кілька дат, які можна буде вважати відправними точками – наприклад, виведення «в нуль» газети «Новая», зростання тиражів журналу «Главред» принаймні втричі, організацію нової редакції «Профіля» та його розкрутки. 


Що стосується переговорів про злиття з УНІАН та «Газетою по-київськи», то, наскільки мені відомо, між акціонерами досить швидко було знайдено порозуміння. Якщо я не помиляюся, сама ідея виникла на початку вересня минулого року. Потім відбувався процес «усушки-утруски» юридичних тонкощів. Певні юридичні процедури відбуваються й досі. Коли всі вони будуть закінчені, ми додатково про це оголосимо.

 

- Яким чином буде здійснюватися керівництво холдингом? Як співвідноситимуться між собою функції Ради директорів, президента на генерального директора об’єднаного холдингу?
- До кінця поточного місяця ми маємо виписати та затвердити цю структуру. Наперед можу запевнити, що жоден з підрозділів не буде обділений увагою і буде представлений у Раді директорів. 

- За нашою інформіцією, Олег Наливайко до кінця року ще залишатиметься на посаді генерального директора УНІАН...

- Я не виключаю цього, оскільки на даний момент лише почали обговорювати кандидатури на цю посаду. Мені так само доводиться працювати за сумісництвом шеф-редактором аналітичного агентства «Главред» та шеф-редактором журналу «Главред». Думаю, це речі, через які проходять усі холдинги на етапі формування.


- Яким чином прийматимуться рішення щодо фінансування вже існуючих проектів і запуску нових?

- До кінця року кожен з підрозділів має затверджений бюджет і буде діяти в його рамках. Що стосується 2008 року, то консолідований бюджет холдингу буде прийматися на засіданні Ради директорів, а потім він буде переданий на затвердження інвесторам.


- Коли буде сформовано бюджет на наступний рік?

- Поставлено завдання сформувати його до кінця серпня.


- Яким чином співіснуватимуть в межах холдингу телевізійні виданя «Детектор медіа» і «Телесіті»?
- Це апріорі різні ніші, різна цільова аудиторія. «Детектор медіа» - це спеціалізоване видання для людей, які працюють на телебаченні, які цікавляться перш за все рейтингами, маркетинговими дослідженнями, тенденціями в телебізнесі. «Телесіті» - це журнал, який розраховаий на масового читача, на тих людей, хто дивиться телебачення. Там буде показано «телекухню»: як знімаються програми, чим живуть герої та ведучі цих передач. Це буде стовідсотковий глянець.

 

- А як щодо «Газети по-київськи» та «Известий в Украине»?

- У них теж аудиторія не перетинається. «Газета по-київськи» позиціонує себе як міська газета, а «Известия» - це аналітична, суспільно-політична газета. Можна говорити про деякий перетин аудиторії газети «Новая» з «Газетою по-київськи», оскільки «Новая» поки що не розповсюджується по всій Україні. Але з часом, коли ми вийдемо на всеукраїнський ринок і «Новая» стане щоденно газетою, ми маємо намір розділили їх аудиторії таким чином, щоб «Газета по-київськи» асоціювалася як міська, а «Новая» була більш наближена до мешканця, який проживає в регіонах. Як показують наші дослідження, «глибинка» досі потребує дешевої якісної оперативної газети.

 

- Тобто, газета «Новая» стане щоденною?

- Так. Зараз вона виходить раз на тиждень. До кінця року ми плануємо вийти на періодичність 2-3 рази на тиждень, а вже з нового року - 5 разів на тиждень.


- На прес-конференції 6 серпня Олег Наливайко зауважив на труднощі з оперативною доставкою преси до передплатників, особливо у сільській місцевості. Як холдинг вирішуватиме це питання в зв’язку з необхідністю поширювати щоденні видання?

- В наших планах - розвиток власної мережі доставки. На мою думку, це дуже перспективний напрямок, враховуючи те, що ми вже маємо певний пул видань, які необхідно доставляти, зокрема і в регіони.


- Чи варто очікувати появи в структурі холдингу окремих «газетного», «журнального», «телевізійного» та «Інтернет» підрозділів?

- Кожна зі структур холдингу буде доповнювати іншу. Якщо новини столиці з’являються на сайті «Главреду», то вони можуть транслюватися, наприклад, на каналі «Сіті». Це здешевить набір інформації, який потрібен для каналу.


- А чи буде оплачуватися, наприклад, агентству УНІАН інформація, використана газетою «Известия в Украине»?

- Зараз між цими суб’єктами існують договірні відносини. Очевидно, що коли видання в структурі холдингу, вони мають обмінюватися інформацією, взаємною рекламою та піаром один одного.


- З чим пов’язана заміна топ-менеджменту телеканалів «Сіті» та «Кіно»?

- Світлану Коротенко, яка була генеральним директором ТОВ «Гравіс», ми запросили допомогти що називається «підняти» наше рекламне агентство «Медіа-Нова». Світлана має великий досвід роботи у цій галузі і ми покладаємо на неї великі надії. Натомість гендиректором «Гравісу» став Онно Зонневельд.


- Яких змін слід очікувати на телеканалах «Сіті» та «Кіно» найближчим часом?

- На нас покладена місія по перетворенню телеканалу «Сіті» в якісний київський міський канал. Вже розроблені деякі плани. До 10 жовтня відбудеться перший етап ребрендингу на каналі, буде замінена сітка мовлення. Ми хочемо увійти в новий рік з новою студією і новим брендом.


- «Главред-Медіа» є прибутковою структурою?

- Це комерційна інформація. Якщо інвестори вважатимуть за потрібне, ми її опублікуємо. 


- Який механізм передбачено на випадок, якщо співвласники холдингу захочуть припинити співробітництво?

- Це питання не до мене як до менеджера, а до акціонерів. Думаю, що угоди складено згідно чинного законодавства, і там передбачено усі форс-мажорні обставини. Але, наскільки мені відомо, акціонери домовились про те, що вони будуть цей бізнес взаємно розвивати.

- Назва новоствореного холдингу досі в секреті?

- Я б хотів, звісно, щоб залишалася назва «Главред-медіа». Вірю, що так і буде, але рішення, знову ж таки, за Радою директорів та акціонерами. Це стане відомо на початку вересня.

 

МедіаБізнес

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«МедіаБізнес»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3822
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду