НТКУ здивована статтею Юлії Банкової в «Телекритиці» і просить своїх співробітників бути виваженими

15 Травня 2010
27746
15 Травня 2010
19:44

НТКУ здивована статтею Юлії Банкової в «Телекритиці» і просить своїх співробітників бути виваженими

27746
НТКУ здивована статтею Юлії Банкової в «Телекритиці» і просить своїх співробітників бути виваженими

Керівництво Національної телекомпанії України висловлює своє здивування з приводу заяв співробітника НТКУ Юлії Банкової щодо зустрічі Президента України з головними редакторами і журналістами іноземних ЗМІ. Такий текст за підписом прес-служби Національної телекомпанії України надійшов на адресу ТК.

 

Зокрема у документі ідеться про те, що зустріч, про яку пише Юлія Банкова в статті «Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом», передбачала спілкування офіційних осіб суто  з іноземними журналістами. В ній взяли участь представники Бі-Бі-Сі, Аль-Джазіри, НТВ, агентств Reuters, Bloomberg та інших іноземних ЗМІ.

 

«Такий формат не є винаходом телекомпанії, а також ніяким чином не обмежує свободу слова і принципи журналістської роботи», - наголошує НТКУ.

 

Також НТКУ просить співробітників бути «більш виваженими і об'єктивними в своїх висловлюваннях, оскільки низка припущень, зроблених журналістом, стосувалася подій, на яких вона не була присутня безпосередньо». Йдеться, зокрема, про неформальну вечірню зустріч з іноземними журналістами, присвячену питанням підготовки України до ЄВРО-2012.

 

Нагадаємо, у своїй статті кореспондент Першого каналу Юлія Банкова розповіла про враження від зустрічі заступника голови Адміністрації Президента України Ганни Герман з іноземними журналістами та навела окремі висловлювання пані Герман під час цієї зустрічі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27746
Коментарі
26
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
bank_ova
5091 дн. тому
до ЛЩ: знаєте, а про туалетний папір та збір комбайнів таки цікавіше буває знімати :) Та й зменшення зарплати не варто боятися... нижче нікуди! Тому Банкова проживе, не турбуйтеся про неї. До речі, як не дивно, але завтра я знову їду на зустріч Президентів! Все не так погано, як би вам хотілося.
Лщ
5092 дн. тому
статья журналиста написана явно от ее недальновидности и малолетства. юлия банкова - неплохой журналист которым лекого управлять. ну да - сегодня мы видели ее во вкключении с администрации президента - рассказывала как медведев к януковичу приехал. наверное просто акередитовали еще на прошлой неделе и уже канал не смог бы туда отправить другого журналиста. уволят ли юлю? думаю что мученицу из ее делать никто не будет, а вот попустить - в плане зарплаты, в плане тематики сьемок - теперь про сборку комбайнов будет снимать или как выпускают туалетную бумагу делают - это более вероятно. но массовое увольнение с канала с 1 июля покажет - так ли это будет
Читатель
5092 дн. тому
Слава Богу! На НТКУ есть умные и патриотичные журналисты, в отличие от руководства... Арфуш, блин. Необразованное чужеродное тело на встрече с журналистами.
Yuri_D
5092 дн. тому
Savostina // 17.05.2010 11:05:19 Чому звертаєтесь лише до "колег"? Я, наприклад, звичайний споживач вашого гнилого продукту. Передбачаю відповідь: не подобається - не дивіться. Вибачте, не у всіх є імунітет від брехні, але результат роботи вашої продажної холуйської братії з дебілізації і дезінформації більшості населення - очевидний, якщо подивитися на обрану комуно-кримінальну владу.
123
5092 дн. тому
Гниды у власти, гниды в руководстве НТКУ... что ждать от них? Молодец, Юлия! Стойкости и поддержки тебе от коллег.
Savostina
5092 дн. тому
Уважаемые коллеги! Если у кого-то есть вопросы лично ко мне и к нашей пресс-службе, звоните и задавайте лично, а не анонимно
X
5092 дн. тому
телекритико, ви б краще дізналися, скільки людей буде звільнено, за яким принципом. подзвонили б арфушу чи бенфендфу, поговорили б, задали б кілька незручних запитань, написали б хоч щось по цьому. а то всю телекомпанію трясе - ніхто не знає, чи матиме оботу після 1го липня, а їх все ж таки майже дві тисячі. тут можна журналістське розслідування ціле провести - бо говорять людям одне, а потім доходять чутки, що якщо не скоротять, то звільнять, а на твоє місце візьмуть когось іншого
Старый знакомый
5092 дн. тому
Савостина, ты этим мечтала заниматься, когда убегала из Сум? Такие пресс-релизы - это венец твоей карьеры? Ты чего, в кредиты влезла? Или наконец-то поняла себе цену?
ridmo.com
5092 дн. тому
Предлагаю журналистам объединяться и открыть банковский счет, для поддержки тех, кто может лишиться работы из-за своей позиции. Думаю, найдутся тысячи людей, готовых поддержать "неугодных". Тема: Д и с к у с і я МЕДІАГНОЗ 2010: ВІРУС ЦЕНЗУРИ ------------------------ В Україні поширюється вірус цензури! Треба терміново діагностувати стан свободи слова і виробити методи її захисту. Вірус цензури зачепив ще не всіх – його можна зупинити, поки не почалася епідемія. Ми запрошуємо Вас зробити свій внесок у захист свободи слова в Україні й узяти участь у дискусії «МЕДІАДІАГНОЗ 2010: ВІРУС ЦЕНЗУРИ», яка відбуватиметься 21 травня 9:30-12:00 у приміщенні Національного університету «Києво-Могилянська Академія» за адресою: вул. Іллінська 9, Культурно-Мистецький Центр Києво-Могилянської Академії, 2 поверх, зала «Колізей». У дискусії візьмуть участь найавторитетніші журналісти, телеведучі, головні редактори усіх найвпливовіших ЗМІ України, топ-менеджери, медіавласники, медіаексперти, представники дипломатичного корпусу та усіх журналістських організацій.
ridmo.com
5092 дн. тому
Предлагаю журналистам объединяться и открыть банковский счет, для поддержки тех, кто может лишиться работы из-за своей позиции. Думаю, найдутся тысячи людей, готовых поддержать "неугодных".
Yuri_D
5092 дн. тому
Підтримую, пані Юлія. Приємно, що в Україні ще є журналісти з почуттям власної гідності. Проте щось не чую голос "розкручених" журналістів з центральних ЗМІ в Ваш захист. Наприклад цікаво, чи нещодавно нагороджений "борець за правду" Мустафа розкрутить у Шустера сюжет, чи прокрутять відео? Сумнівно, бо жаль ці "watchdogs" здебільшого охороняють не демократію, а маєтки своїх хазяїв.
rider
5093 дн. тому
Відверто кажучи, я вже думав, що такі бійці як Юлія Банкова перевелись, ну, просто, виродились. Ан-ні! І слава богу! Будемо жити,як казав класик-кіногерой. Стосовно жрналіста Арфуша, то це, певно, прикол. Це просто посьміховисько і ганьба для української журналістики.
spiritus
5093 дн. тому
трохи відхиляючись від теми. Дорогі співвітчизники!вдумайтесь, дві найвищі посади в НАЦІОНАЛЬНІЙ ТЕЛЕКОМПАНІЇ УКРАЇНИ-найважливіший український канал, дісталися справжнім українцям-Арфушу і Бенкендорфу!!!!!
8-)
5093 дн. тому
Десь там нижче відписався унікум, який говорить, що не треба кусати руку, яка тебе годує.. Дядя, якщо ти ланцюгова собака, то не треба думати, що всі мислять такими ж категоріями.. Годує себе людина, а не рука.. Хоча, що я тут розпинаюся в Максові Губатому вчувається десь так 20-річний дух УТ :)
micka
5093 дн. тому
а калесникову, который напідпитку, на вечірньому балі надо было легенько вилочкой тыкнуть в глазик... а потом в другой. иначе выглядит так, что там все были согласны, что они повії. ну тогда хоть таксу скажите, буду иметь - введу... (не все же одному валиду масленица, а то действительно расизм уже получается)))
micka
5093 дн. тому
валидик - журналист? может еще и украинец? не смешите мою обезьянку, а то она обкакается
spiritus
5093 дн. тому
По-перше, хочу зауважити для тих, хто не фільтрує своїх коментарів, що говорячи про автора статті, слід памятати, що вона жінка і заслуговує на певне ставлення в звязку з цим. по-друге, мене бурить те, що взагалі існує така практика проведення закритих розмов з іноземними журналістами(є припущення, що їм розповідають щось інше ніж нам). Що вони розповідають їм такого, чого не можна знати нам? по-третє, ми знову стикаємося з тим, що нас перемикають з основної проблеми на другорядну(як на мене, зміст статті Юлії зовсім опосередковано стосувався вечірки, а більше офіційної частини і перед усім спілкування з герман. Юля, ти розумничка!!!!!я пишаюся тобою!!!!!!
D
5093 дн. тому
Валид тут не при чем он журналист и выступает против расизма
Шувалов
5093 дн. тому
Призводственная этика????? Да таки грязные руки Карабасов надо обламовать при певой попытке. Всем Пантелеймоновым привет!
viter
5093 дн. тому
Валідік, що за несуразний псевдонім - Максим Губа, це на що натяк ? Що у тебе робочі губи чи що ? Краще вже тоді Максим Чорна Губа . P.S. Шкода твоєї секретарки, котрій доводиться перекладати твої збочені коментарі... До речі, уже пізня, як для роботи година... Ти напевне даєш їй додаткові уроки свободи губ, перепрошую, слова.
Максим губа
5093 дн. тому
юлія банкова вирішила покусати руку, яка її годує. на місці її начальника, я б надавав їй підзатильників за те шо вона виставляє перший канал в неприглядному світлі. пані юлія, ви шо забули про виробничу етику? не кусайте руку, яка вас годує, публікуючи статті у формі бабського трьопу консервативної хуторської кухарки.
gaga
5093 дн. тому
Значит за глаза на ужинах они нас топчут и грязью поливают! Эта новая власть без царя в голове, их к врачам психиатрам или доктора Хауса.Унижать своих передж иностранцами западло
марк
5093 дн. тому
Дайош відео на ю-тюб
anastasiyastanko
5093 дн. тому
Я журналіст новин Першого національного - Анастасія Станко. З усією ідповідальністю наголошую, що відео ізнеформальної вечірньої зустрічі з іноземними журналістами лежить у нас на сервері. Я це відео бачила сьогодні на власні очі. І його може побачити там кожен, хто має доступ до нашого сервера, тобто кожен журналіст, випусковий редактор, директор новин
8-)
5093 дн. тому
Момент номер два: відео із вечірнього балю журналістів і представників влади міг переглянути будь-який журналіст НТКУ-шного ньюсруму.. Я думаю вам ще радіти треба, що найшлося кмітливих, які б відео притягнули додому, а потім виклали в Ю-туб.. було б прикольно: колесніков називає всіх журналістів продажними повіями і напідпитку жалкує, що не може змінити журналістську вертикаль як це прокрутили із міліцейськими кадрами...
8-)
5093 дн. тому
Маю одне питання до прес-служби НТКУ: навіщо акредитовувати Юлію Банкову на подію, а потім її не допускати.. Більше того, після того ще й вимагати, щоб вона сюжет по цьому робила :) Це вас не дивує?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду