detector.media
15.05.2010 19:44
НТКУ здивована статтею Юлії Банкової в «Телекритиці» і просить своїх співробітників бути виваженими

Керівництво Національної телекомпанії України висловлює своє здивування з приводу заяв співробітника НТКУ Юлії Банкової щодо зустрічі Президента України з головними редакторами і журналістами іноземних ЗМІ. Такий текст за підписом прес-служби Національної телекомпанії України надійшов на адресу ТК.

 

Зокрема у документі ідеться про те, що зустріч, про яку пише Юлія Банкова в статті «Поєднаємо патріотизм зі здоровим глуздом», передбачала спілкування офіційних осіб суто  з іноземними журналістами. В ній взяли участь представники Бі-Бі-Сі, Аль-Джазіри, НТВ, агентств Reuters, Bloomberg та інших іноземних ЗМІ.

 

«Такий формат не є винаходом телекомпанії, а також ніяким чином не обмежує свободу слова і принципи журналістської роботи», - наголошує НТКУ.

 

Також НТКУ просить співробітників бути «більш виваженими і об'єктивними в своїх висловлюваннях, оскільки низка припущень, зроблених журналістом, стосувалася подій, на яких вона не була присутня безпосередньо». Йдеться, зокрема, про неформальну вечірню зустріч з іноземними журналістами, присвячену питанням підготовки України до ЄВРО-2012.

 

Нагадаємо, у своїй статті кореспондент Першого каналу Юлія Банкова розповіла про враження від зустрічі заступника голови Адміністрації Президента України Ганни Герман з іноземними журналістами та навела окремі висловлювання пані Герман під час цієї зустрічі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY