Роман Скрипін не виключає імовірність журналістських страйків

14 Травня 2010
17238
14 Травня 2010
10:43

Роман Скрипін не виключає імовірність журналістських страйків

17238
Роман Скрипін не виключає імовірність журналістських страйків

Незалежна медіа-профспілка України застерігає від виникнення в Україні державної монополії ЗМІ і не виключає можливість журналістських страйків. Про це заявив голова Незалежної медіа-профспілки Роман Скрипін в інтерв'ю «Німецькій хвилі».

 

На його думку, це пов'язано з тим, що в бізнесменів, наближених до влади, нині зосереджені найбільші українські медіа-ресурси. Роман Скрипін стверджує, що журналістські матеріали цензурують за вказівкою власників українських медіа холдингів.

 

«Можливо відбувалися розмови з медіа-власниками, які мають свої інтереси при чинній владі, про те, якщо ви хочете зберегти свій бізнес, не лише медійний, то вам треба трішки прикрити рота стосовно дій чинної влади», - зазначив голова НМПУ. Він не згоден, що тема цензури у ЗМІ зараз вигідна опозиції й журналістів використовують у політичній грі.

 

Голова Незалежної медіа-профспілки зазначив, що якщо ситуація з цензурою в Україні не зміниться, то журналісти готові ініціювати парламентські слухання з цього питання та вийти на страйк.

 

«Не можна сказати, що журналістів використовує опозиція. Журналістів уже не можливо використати з такою метою. Більшість з них критично налаштовані як до влади, так і до опозиції», - сказав Скрипін. Він зауважив, що про всі факти утиску журналістів в Україні НМПУ інформує Міжнародну федерацію журналістів та журналістські правозахисні організації в Євросоюзі та США.

 

Нагадаємо, що представники влади відкидають закиди стосовно тиску на журналістів.

 

Зокрема заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман сказала ТК, що такі звинувачення не мають під собою жодного ґрунту і жодним чином не втручаються в роботу ЗМІ. Президент Віктор Янукович на засіданні Громадської гуманітарної ради пообіцяв, що Україна «і надалі забезпечуватиме свободу засобів масової інформації».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17238
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Настя
5102 дн. тому
Роман Скрыпин когда-то был талантливый журналист.А сейчас любитель оранжевого.
Чубакка
5102 дн. тому
Забастовка реально подействует, в отличии от заявлений и аппеляций к международным структурам.
да-да-да
5103 дн. тому
Это вас осенило после посещения Северной Кореи?
да-да
5103 дн. тому
щодо страйків - реально очень хорошая мысль! достали свидомо тупящие так называемые журналисты, их заказные, низкокультурные тенденциозные в одни ворота сюжет и статьи, в которых тупые декларации чего-то там, полное незнание и непонимание законов и подстрекание граждан, нарушающее мир и спокойствие в стране. Если эти все падлы застрайкуют, то, честно, в стране сразу же станет жить намного лучше. Станет меньше скверны, тупости и дерьма! В странах Европы нет и трети таких ток-шоу, таких новостей и таких программ, как например у Шустера, Арьева и Ко. Потому что люди живут там другими мерками, другими интересами, и , оказывается - жизнь более интересна, многообразна и есть в ней еще много чего другого, чем то, как и кто на кого положил свои яйца в парламенте, кто покусился на заплетенную косу и так далее, и чем сплетни оранжевых прихвостней!
хаха
5104 дн. тому
Скрипiн це такий собi Азеф-Нарцис, може стати звичайним попом Гапоном!
хехе
5104 дн. тому
а хто це такий - Роман Скрипін?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5104 дн. тому
Щодо страйків - дуже слушна і актуальна думка! Пропоную як різновид попереджувальних акцій таку їхню форму: вихід газет з пустими шпальтами з написом крупними літерами -"НІ!" ЦЕНЗУРІ". Не обов'язково, щоб всі шпальти були пусті, але, як мінімум, одна в номері або дві чи три - треба. І меншими літерами під головним написом: "згодом так виглядатимуть всі сторінки, якщо нас голос не буде почутий владою". В ефірах під час інформаційних випусків, так само слід переривати трансляцію на півхвилини-хвилину. В Інтернет-виданнях можна розмістити аналогічні банери на знак солідарності з колегами. Якщо ж у новинах не буде такої змоги, то слід брати на себе ініціативу ведучим і імпровізувати під час прямої трансляції попри всі можливі ризики і санкції з боку керівництва. Адже це не передавання приватного оголошення про обмін квартири, а інформація на суспільно-важливу тему. Зрозуміло, що поява таких шпальт можлива лише в тому випадку, якщо це відповідає громадянській позиції редакції. спеодіваюся таких колективів в Україні теж знайдеться достатньо. Якщо ж засновники (або головні редактори ЗМІ) не дозволятимуть це, журналістам слід намагатися проявити максимум креативу. Знайти можливість нехай і езоповою мовою, між рядочків, але засвідчимти в своїх матеріалах солідарність з колегами. Можливо це виглядає безгуздям і нісенітницею, але щось потрібно вишукувати. Не зайвим було б також розробити і єдиний логотип компанії з протидії цензурі та поширити її у виглядів наліпок, значків, стрічок, аби кожен бажаючий мав можливість використовувати ці символи. Очевидно, що влада зараз йде бульдозером по всім здобуткам Майдану, зокрема свободі слова і демократії. Вона насолоджується цим із садистським задоволенням. Спротив повинен бути адекватним поки ще не пізно. Діяти потрібно вже зараз, сьогодні.
Гастелло
5104 дн. тому
Молодец Роман! Все в рамках закона - будут дальше в тихую давить обьявим предупредительную забастовку. А то как с рабами... На Интере вообще катастрофа: Пилипец заставил написать заявление Наташу Рябу без обьяснения причин, Левицкую директивами до истерики довел, хоть иди Паннушке жалуйся. Пичкает канал манипуляциями, а послушным все пряники подбрасывает. урод
Коллега
5104 дн. тому
Портников-типичное порождение советского режима....Чего можно от него ждать.Приспособленец.Это по эфирам видно.
пусть попробует
5104 дн. тому
Новий головний редактор ТВі В.Портников переконаний, що" телевізійні формати доведеться узгоджувати із політичною реальністю, а не просто із творчими намірами")) Азефы-скрипины от журналистики не перевелись.
Страйком
5104 дн. тому
Вот это по-нашему!!!Наконец-то,кто-то заговорил о реальных конструктивных действиях.А то только статейки пишем...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду