Янукович пообіцяв Громадській гуманітарній раді не допускати тиску на медіа

13 Травня 2010
23636
13 Травня 2010
15:24

Янукович пообіцяв Громадській гуманітарній раді не допускати тиску на медіа

23636
Янукович пообіцяв Громадській гуманітарній раді не допускати тиску на медіа

Президент Віктор Янукович пообіцяв, що Україна «і надалі забезпечуватиме свободу засобів масової інформації». Про це він сказав у своєму вступному слові на засіданні Громадської гуманітарної ради.

 

«Ми зробимо все, щоб не допустити тиску на медіа, перешкоджанню журналістській діяльності», - додав глава держави.

 

Він підкреслив, що до складу гуманітарної ради входять також і журналісти, які стежитимуть за цим.

 

Крім цього, Віктор Янукович сказав про необхідність створення суспільного телебачення і радіомовлення. Він сподівається, що відповідний закон буде ухвалений якнайшвидше. «Це стане суттєвим кроком до збалансованості та об'єктивності. Це дуже важливо і для мене», - наголосив президент.

 

Як повідомляла ТК, президент своїм указом включив до складу Громадської гуманітарної ради директора інформагенції «Інтерфакс-Україна» Олександра Мартиненка та спеціального кореспондента «Вікон-новин» каналу СТБ Ольгу Червакову. Однак згодом Ольга Червакова заявила, що не має відношення до цієї ради.

 

Минулого тижня журналісти інформаційних програм ТСН і «Вікна» заявили про запровадження цензури на їхніх каналах. 12 травня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації прийняв заяву про перешкоджання професійній діяльності журналістів та цензуру на загальнонаціональних телеканалах, з якою звернеться до Генеральної прокуратури, президента, парламенту, уряду й омбудсмена.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23636
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
pomik
5101 дн. тому
Що ж це Червакова не прийшла.. Навіть табличку для неї поставили а вона не зявилась.. І хто ж тепер нас в Януковича представлятиме :)
C
5101 дн. тому
"Ми зробимо все, щоб не допустити тиску на медіа, перешкоджанню журналістській діяльності», - додав глава держави. Він підкреслив, що до складу гуманітарної ради входять також і журналісти, які стежитимуть за цим" Это кто стал там оперативненько журналистом, Толочко или Семиноженко?
Савелий
5101 дн. тому
И кто после всего, всего за 2 месяца, поверит словам. Пусть спросит в тех, кто кремлевских аналитиков запустил в украинские медиа и нашептывает топменеджменту ДИРЕКТИВЫ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду