Відкритий лист

7 Серпня 2006
13805
7 Серпня 2006
12:03

Відкритий лист

13805
Відповідь МАУП на звернення головного редактора "СН" Володимира Кацмана
Відкритий лист

26 липня "Детектор медіа" опубулікувала відкритий лист головного редактора газети "Столичные новости" Володимира Кацмана. У цьому зверненні згадувалася Межрегіональна Академія управління персоналом. Прес-служба цього ВНЗ надісоала "ТК" свою відповідь, яку ми й наводимо у авторській редакції.

Незнання Закону не звільняє від відповідальності. Цього не може не знати головний редактор видавничого дому «CN-Столичные новости» Володимир Кацман. Як і те, що журналістське посвідчення не захистить від виконання законного судового рішення. Але, схоже, Володимир Наумович аж занадто повірив у свою винятковість. І коли настала пора відповісти за свої вчинки, він почав в увесь голос волати про своє переслідування. «Переслідування» це полягає у тому, що Печерська державна виконавча служба наклала арешт на майно Кацмана та очолюваного ним видавничого дому.  Оскільки цей громадянин не виконав рішення Печерського суду столиці, який визнав усі так звані «журналістські розслідування» щодо діяльності найбільшого вищого навчального закладу України Міжрегіональної Академії управління персоналом, надруковані в  керованих ним ЗМІ, такими, що не відповідають дійсності. Або простіше – наклепом. І, відповідно позивним заявам МАУП, присудив  Володимиру Наумовичу сплатити певні  суми за нанесені ним моральні та матеріальні збитки. До речі,  вже не вперше.

Всі гроші, які змушений був сплачувати за свої пасквілі  видавничий дім «CN-Столичные новости», перераховувалися МАУП на потреби українських дитячих будинків. Маємо надію, що остання справа, виграна у пана Кацмана стане найбільшою допомогою для дітей-сиріт. Адже цього разу для відшкодування позову виконавчі служби заарештували кілька елітних квартир в самому центрі Києва, що належать сумнозвісному керівнику  видавничого дому «CN-Столичные новости». 

Зрозумівши, що справи кепські, Кацман пішов у контрнаступ. І навіть спромігся написати відкритого листа до керівників держави, народних депутатів, керівників ЗМІ та колег-журналістів. Мовляв, люди добрі, допоможіть хто чим може, захистіть мене від нападів «злих антисемітів, ксенофобів та розпалювачів міжнаціональної ворожнечі з МАУП». Чим неймовірно здивував. Адже саме подібного роду твердження суд і визнав наклепами! Тобто в черговий раз видавець «Столичных новостей» став на ті ж самі граблі. Що породжує підозри у схильності Кацмана до морального мазохізму, а бо навпаки свідчить, що він і надалі хоче допомагати своїм майном дитячим будинкам.

Наводити повністю текст листа, що було оприлюднено в тому числі и на шанованому сайті «Детектор медіа» сенсу не має. Бо по суті він є «збірною солянкою» з раніше надрукованих матеріалів у газетах «Столичные новости», «Столичка» та подібних Інтернет-видань, що також  належать Вадиму Рабиновичу. 

Зупинимося тільки на його окремих моментах. Виявляється пан Кацман хоче захиститися від МАУП, Печерського суду і Виконавчої служби Печерського району, які начебто намагаються позбавити його власності, на яку наклали арешт. Цей вірний помічник Вадима Рабиновича вчиняє ґвалт в момент коли треба розрахуватись за безпідставно спричинену моральну шкоду нашій організації, а також сплатити державне мито.

Десяток судових рішень довели, що Міжрегіональна Академія управління персоналом і її керівники не є ксенофобами, «антисемітами», «фашистами» чи «расистами», що вони не розпалюють ніякої міжнаціональної ворожнечі. Натомість, так званий Видавничий дім «CN - Столичные новости», а насправді Дочірнє підприємство «CN - Столичные новости» Вадима Рабиновича, видає численні російськомовні матеріали,  зміст яких багато в чому носить антиукраїнський характер. Що, до речі неодноразово доведено в суді.  Тож посилання В. Кацмана у своєму «відкритому листі» на якусь свободу слова і демократію абсолютно недоречні, оскільки сам видавничий дім цих канонів не дотримується, а натомість перетворив свої видання в джерело міжнаціональної ворожнечі, русифікації і маргіналізації українського суспільства.

Лист Кацмана по своїй суті є не тільки аморальним, але й протизаконним, оскільки безпідставно звинувачує нашу організацію і її керівництво в бандитизмі (ст. 257 Кримінального кодексу України), в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі (ст. 161 КК України), у скоєнні ще цілого ряду злочинів.
Факт, що викликав наше найбільше обурення – численні натяки на причетність МАУП до нападу на пана Кацмана. Нагадаємо, що у квітні цього року з Володимиром Наумовичем трапилося нещастя – невідомі побили його у під’їзді власного будинку, завдавши, як сам говорить потерпілий, «важкі черепно-мозкові травми, струс мозку, численні рани на голові й руках». Хоча з нападом також не все зрозуміло – занадто дивним він був. І багато хто з журналістів висловив версію про те, що напад на Кацмана – це своєрідний сигнал Рабиновичу від тих, хто давав чималі гроші на парламентські вибори, але до Верховної Ради так і не потрапив.  Утім,  що там було насправді – має розібратися слідство. Щоправда, коли воно дійде до логічного завершення, Кацману та його «групі підтримки» доведеться також відповідати у суді. Адже вони постійно звинувачують в організації нападу…МАУП! Що вже схоже більше на манію переслідування. При цьому, за нашими даними, сам Володимир Наумович під час розслідування справи про напад на нього,  розповідає не всю правду про свою діяльність слідчим.

Натомість дуже обурюється, чому це колеги-журналісти не стали на його захист. Такий собі Сергій Ковтуненко, оглядач «Столичных новостей» і головний редактор «Столички» навіть розродився гнівною статтею. Мовляв, чого це сотні журналістів стали на захист знімальної групи телеканалу СТБ, а  за Кацмана обмежилися лише сухими інформаційними повідомленнями. Де ж журналістська солідарність? Згадувалася в цьому сенсі й Незалежна-медіа профспілка України. Відповідь на подібні закиди на «Детектор медіа»  вже озвучила голова Київської НМПУ Михайлина Скорик.
Тож ми обмежимося лише двома додатковими тезами, які б не завадило добре засвоїти Кацману та Рабиновичу:

1) Вести  себе в Україні толерантно, виважено і не порушувати українських законів;

2) Виконувати всі законні рішення суду.

Тоді і за захистом до Президента чи колег-журналістів не треба буде звертатися.

Прес-служба Міжрегіональної Академії
управління персоналом

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13805
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду