detector.media
13.04.2010 10:46
Пулітцерівську премію здобули Bristol Herald Courier, а за художню літературу - Пол Гардінг

У Нью-Йорку оголошено лауреатів Пулітцерівської премі, повідомляє інформаційне агентство УНІАН з посиланням на Associated Press.

 

Переможцем в найпрестижнішій номінації «За служіння суспільству», лауреат якої одержує спеціальну золоту медаль, стала газета Bristol Herald Courier. Газета, тираж якої не перевищує 40 тисяч примірників, заслужила нагороду за матеріал про зловживання під час виплат власникам ділянок відрахувань за розробку газових родовищ (газове роялті). Матеріал, підготовлений молодим журналістом Деніелом Джилбертом (Daniel Gilbert), змусив владу вжити законодавчих заходів, щоб уникнути зловживань.

 

Найбільшу кількість нагород здобула газета The Washington Post. Вона перемогла в кількох номінаціях: «Міжнародний репортаж», «Нарис», «Коментар» та «Художня критика».

 

Дві нагороди отримала The New York Times, у номінаціях «Розкриття національної теми» і «За майстерність».

 

У престижній номінації «За видатну подачу сенсаційного матеріалу» нагороду одержало видання The Seattle Times. Журі премії відзначило висвітлення вбивства чотирьох поліцейських у кафе в Сієтлі.

 

«Видатними розслідуваннями» визнали матеріали журналістського співтовариства ProPublica і The New York Times Magazine. Журналісти ProPublica одержали нагороду спільно з The New York Times Magazine за репортаж про лікарів, які рятували людей в Новому Орлеані після урагану «Катріна». The New York Times Magazine удостоївся премії за матеріал про корумпований підрозділ наркополіцейських.

 

У галузі художньої літератури Пулітцерівську премію одержав Пол Гардінг (Paul Harding).

 

З повним переліком лауреатів можна ознайомитися тут.

 

Пулітцерівська премія - одна з найпрестижніших в галузі журналістики й літератури в США. Її відносно скромний грошовий розмір - 10 тисяч доларів - принципово не підвищується, щоб уникнути комерціалізації конкурсу і дати дорогу некон`юнктурним і непопулістським роботам.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY