Розпочався збір підписів за відкликання Пулітцерівської премії Волтера Дюранті

29 Листопада 2008
3882
29 Листопада 2008
22:52

Розпочався збір підписів за відкликання Пулітцерівської премії Волтера Дюранті

3882
Розпочався збір підписів за відкликання Пулітцерівської премії Волтера Дюранті
Розпочався збір підписів під вимогою до газети New York Times повернути Пулітцерівську премію, якою у 1932 році був нагороджений кореспондент цього видання Волтер Дюранті.  Підписи збирають тут.
 
Волтера Дюранті звинувачують у тому, що він, будучи спеціальним кореспондентом свого видання у СРСР, навмисно повідомляв у своїх матеріалах неправдиву інформацію про ситуацію в Україні, замовчуючи Голодомор. Зараз під петицією поставлено 241 підпис.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3882
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Іван
5636 дн. тому
Кілька реплік відносно постів до цього. Відносно того, що саме приховував Дюренті. Не заперечується, що голод 1932-33 років був зосереджений на землях де більшість мешканців були українцями, це Укр. РСР і Кубань. Безумовно, гинули і люди інших національностей, але центром уваги була саме Україна та українці. Саме в Україну -- секретно тому, що їм не дозволялось туди їхати -- в ті часи прибули два інші британські журналісти, Гарет Джонс із газети «Таймс» і Малкольм Маггрідж із «Гардіан» і побачили голод на власні очі. Для Greta. Ось переклад на українську тексту петиції: Цей рік, 2008-ий, це 75-а річниця Голодомору, геноцидного голоду в якому померло до 10 мільйонів українців в 1932-33 рр. Нью-Йорк Таймс повинна повернути Приз Пюлитзера, яким був нагороджений кореспондент цієї газети в 1932 р., після чого він умисно брехав про Голодомор. З кожним днем, що проходить, пятно брехні п. Дюренті стає дедалі більшим. Ми ніколи не забудемо. (Сам процес підписання проводиться англійською, але, можливо, є хтось хто зможе допомогти в цьому плані. Процес підписання проводиться англійською тому, що сайт отримав безоплатний хостінг від фірми, яка проводить такі петиції на міжнародному рівні, тільки англійською). Історик-у, Мыколі та для Eva. Це питання піднімається тому, що українці повинні відстоювати власні інтереси, в усьому. Саме Голодомор є доказом того, що ніхто інший, ніякий Союз чи імперія, не подбає про нас. Щоб жити гідно саме сьогодні, ми повинні знати хто ми, що з нами було. А по такій “логіці”, що буцімто захоплювались люди чимось у свій час, Дюренті, наприклад, захопився радянським “експериментом” і так далі, можна виправдати кого завгодно. За такою “логікою”, німцеький народ, виявляється, був лиш захоплений нацистською ідеєю і не можна його засуджувати. Якщо комусь байдуже, що минулі покоління наших друзів, знайомих і співвітчизників гинули тут, в Україні, від штучного голоду в страшних муках, люди їли трупи, в тому числі дітей, тоді -- це їх вибір. Але я, Іван Лозовий, не такий. Я дбаю не лише про себе. Мені важливо, хто я і що відбулось з моїм народом. А Дюренті просто виявився великим брехуном, який не гідний престижного призу Пюлітзера.
Годо-Eve
5637 дн. тому
Eva к сожалению заводы и потому и закрываются, что люди открещиваются от прошлого и для них закрытие завода в новинку.. копание в прошлом помогает человеку ощутить себя не только придатком к станку а и свое достоинство.. и если его выгоняют с работы, не срывать шапку с ночного прохожего, а сажать на вилы олигарха-владельца его завода, который ни х... я не думал о том, как реорганизовать производство.. поэтому то и говорят в народе.. тот кто забыл свое прошлое обречен пережить его вновь...вот и переживаем))
Історик
5637 дн. тому
Господа, это вообще бредятина полная, когда покойнику дают или покойника лишают премии. Это глумление над историей, имхо. В Европе в те годы жило немало уважаемых людей, которые с пониманием и сочувствием относились к сталинизму, в восторженных тонах рассказывали о Сталине и оправдывали показательные суды, чрезвычайные расстрелы в СССР и массовые репресси. Их книги вызвали противоречивую реакцию в мире, но они не только о "великом демократе Сталине" писали. Неужель нужно осуждать Фейхтвангеза за "Москву 1937 года", да и Тычыну, Сосюру и Рыльского не поддают клевете за то, что они осознанно стали соцписателями, а политкоретно пишут в учебниках истории литературы о том, что они сламались. Ну не мог сказать человек всю праву - не мог -боялся. Ведь многие из вас, господа с масс-медиа, могут рассказать намного больше, чем вы пишете в своих "разоблачительных" статьях или показываете в телерепортажах, но почему-то же не пишете и не говоите. Неуж-то и с вашего праха нужно будет глумится хоть вы же не совершили никакого пеступления?
для // 30.11.2008 13:59:25
5638 дн. тому
Зверства были централизованно указами сделаннами - почитайте документы, а не говорите чьими-то устами -- часть документов давным давно опубликована. Про Россию и Украину Виктор Андреевич неоднократно упоминал -- Поволжье, Кубань, Украина. -- читайте документы, и внимательно читайте, что говорят официальные источники, а не соседа друга кума друг из Ростова. Прямо как совок чесстное слово.
Так це вже було в 2003 году)))
5638 дн. тому
"Пулитцеровский комитет в конечном счёте отклонил это требование, мотивировав это тем, что, хотя работа Дюранти «далека от нынешних стандартов зарубежной журналистики», однако не существует «ясных и убедительных доказательств преднамеренного обмана.»". Может Ющу Премию дать за то, что он признаёт Голодомор для Украин))))
greta
5638 дн. тому
Я б підписалася під цією вимогою, якби був переклад на українську мову, бо англійської не знаю.
Eva
5638 дн. тому
идиоты. кому сейчас какое дело, что написал некий Дюранти в 32-м году?? %) заводы останавлиаются, люди оказываются на улице без работы и средств к существованию, преступность растет, КАКОЙ В ЖОПУ ДЮРАНТИ??? когда они уже спустятся с небес на землю и начнут решать РЕАЛЬНО СУЩЕСТВУЮЩИЕ проблемы, перестав бороться с ветрянными мельницами и призраками прошлого.
Мыкола
5638 дн. тому
Ребята,вы что совсем уже съехали! Какой голодомор,какое замалчивание, какие подписи! Мать моя женщина, с этим голодомором поехал не только Ющь!
5638 дн. тому
Он именно про Украину скрывал? А про Россию, Белоруссию и Казахстан? У меня бабушка из российских кулаков, у них тоже все забрали. Но зверств не было, это же проблема на местах. Если председатель колхоза - сволочь, тогда и зверства. Все местности, тесно связанные с сельским хозяйством были в одинаковом положении, странно, что зверства, которые творили местные полицаи, односельчане, так остры в Украине. Вот сейчас, когда кризис всех накрыл, такие бедствия опять же в Украине и нигде больше. Лет через 50 выяснится, что американцы целенаправленно уничтожали украинцев своим гадким долларом. Ребята - меняйте свою полицайскую сущность, ищите врагов внутри себя, глядишь и жить хорошо начнете. Так, кстати, мудрые китайцы в своих духовных книжках пишут. Не конкретно про украинцев ( а то и эти врагами станут), а в целом о сущности человеческой.
Алегарф
5638 дн. тому
Ага, им там всем сейчас, с высоты 2000-х, прошедших в США под знаком неоконсерватизма, виднее, конечно же : ))) А корреспондент тогда, понятное дело, "брехав, замовчував i перекручував факти". Уже тогда На Путина работал, кремлядь такая! : ))) Интересно только одно: когда они уже наконец начнут сжигать книги русских классиков?..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду