Інтернет-статті зможуть претендувати на Пулітцирівську премію

9 Грудня 2005
864
9 Грудня 2005
13:56

Інтернет-статті зможуть претендувати на Пулітцирівську премію

864
Інтернет-статті зможуть претендувати на Пулітцирівську премію
Автори і видання, які претендують на Пулитцерівську премію, зможуть представляти на суд журі не тільки ті статті, які були надруковані в друкованих ЗМІ, але і замітки з Інтернету, повідомляє The New York Tіmes.

Уперше нові правила будуть випробувані вже в 2006 році, коли будуть названі кращі журналісти і видання за 2005 рік. Дотепер матеріали з Інтернету враховувалися при визначенні переможця тільки в одній номінації – «За досягнення перед суспільством». В інших 13 категоріях опубліковані в Мережі статті в конкурсі не брали участь.

Зокрема в деяких номінаціях, наприклад «За кращий репортаж новин» або «За кращу фотографію новин», можуть брати участь навіть ті здобувачі, які публікуються винятково в Інтернеті. В інших номінаціях матеріали з Мережі будуть розглядатися на додаток до робіт, які з’явились на папері.

«Це дуже важливе нововведення, - говорить представник премії Сіг Гісслер (Sіg Gіssler). - Воно свідчить про зріст впливу Інтернету на журналістику, утім не можна недооцінювати і значимість традиційних носіїв, які як і раніше впливають на суспільство».

IMI

Читайте також:

Кореспондент New York Times Вальтер Дюранті приховував найбільший злочин людства

Присуждена очередная премия "За свободу прессы"

Анна Политковская удостоится Лейпцигской Медиа-премии

Чи буде в Україні своя «пулітцерівська премія» ?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
864
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду