detector.media
05.03.2010 20:22
НТКУ вибачилася перед ЗМІ, яким було відмовлено в акредитації на Лазаровича

Перший національний приносить вибачення представникам ЗМІ, яким було відмовлено в акредитації на відбір пісні для Євробачення-2010. Про це ідеться в повідомленні прес-служби каналу.

 

«Як представники четвертої влади, як і ви, наші колеги, ми зазначаємо, що будемо раді бачити на події, яка має для нас велике значення, всіх представників ЗМІ. Сподіваємося на розуміння та плідну співпрацю», - ідеться в релізі.

 

У НТКУ пояснили, що відмовилися пускати деякі ЗМІ на захід на прохання партнерів, «які вважали, що поширення неперевіреної інформації - привід для відмови в участі в прес-конференції журналісту та виданню, яке він представляє».

 

Як повідомляла ТК, спочатку про офіційну відмову в акредитації на прес-конференцію та телешоу «Обираємо пісню для "Євробачення-2010" на Першому!», оголосило видання «ТаблоID».

 

Пізніше ТК отримала з конфіденційних джерел список усіх видань, яким уже відмовили, і які не акредитують, якщо вони звернуться. Це «Газета по-киевски», Новый канал (всі програми), «Детектор медіа», газета «Жизнь», портал «Вся правда», «Попса.net», телеканал ТЕТ (заборона стосувалася лише однієї конкретної журналістки). Для журналістів сайтів «ТаблоID» та «Дуся» вхід мали намір дозволити лише за умови надання їх матеріалів для попередньої вичитки.

 

За інформацією джерел ТК, після обурення ЗМІ, на НТКУ було проведено нараду, в ході якої телекомпанії вдалося переконати партнерів, що така медіаполітика є неприпустимою і передбачає кримінальну відповідальність за звинуваченням у перешкоджанні журналістській діяльності.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY