M.V.Group проаналізувала результати 6 екзит-полів за розбіжністю з результатами ЦВК (УТОЧНЕНО)

19 Січня 2010
10325
19 Січня 2010
10:50

M.V.Group проаналізувала результати 6 екзит-полів за розбіжністю з результатами ЦВК (УТОЧНЕНО)

10325
M.V.Group проаналізувала результати  6 екзит-полів за розбіжністю з результатами ЦВК (УТОЧНЕНО)

Компанія маркетингових досліджень і медіа-аудиту M.V.Group проаналізувала результати 6 екзит-полів у співставленні з результатами ЦВК і визначила найбільш та найменш точні опитування.

 

Результати аналізу подані у зведеній порівняльній таблиці:

 

 

 

Пояснення методики підрахунку.

 

Аналіз проводився за умови, якщо результати ЦВК вважати еталонними.

В аналізі використані результати ЦВК, пораховані на 99,69% бюлетенів.

 

  1. Зважений рейтинг за точністю. Рейтинг підраховувався таким чином, що дослідник з найменшою розбіжністю свого точкового рейтинга з рейтингом ЦВК займає першу позицію, з найбільшою розбіжністю - останню позицію. Кожній позиції відповідають бали за оберненою шкалою: від «1 позиція - 7 балів» до «7 позиція - 1 бал». Набрані таким чином дослідниками бали сумуються, і ця сума є «зваженим рейтингом за точністю».
  2. Кількість точок опитування. Як видно з порівняльної таблиці, чіткої кореляції між кількістю точок опитування і точністю результатів опитування не простежується. Навіть опитування на найбільших кількостях точок в результаті може мати найменшу точність.
  3. Вибірка. Натомість більш чітко простежується помітна кореляція між кількістю опитаних респондентів і точністю результатів опитування: найбільші вибірки принесли результати з найвищою точністю.
  4. Випадки розбіжності у межах похибки (на Топ-5 кандидатах). Кожен дослідник на своїй вибірці має свою похибку. Різниця рейтингу дослідника і рейтингу ЦВК становить «розбіжність». Якщо «розбіжність» у межах похибки, вона виділена зеленим кольором у розгорнутій таблиці, якщо «розбіжність» виходить за межі похибки - вона виділена червоним кольором. Аналіз проводився на основі 5 випадків (Топ-5 кандидатів). 5 випадків, коли «розбіжність» у межах похибки, відповідає 100% (5/5 - це ідеал), 4 випадки відповідає 80% (4/5), ... 1 випадок - 20% (1/5).
  5. «Рейтинг результатів» у розгорнутій таблиці. У цьому стовпчику зеленим кольором виділені 1-2 позиції (екзит-поли), які відповідають найменшій розбіжності між рейтингом дослідника і рейтингом ЦВК.

 

З повними результатами аналізу можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10325
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду