detector.media
16.11.2009 11:56
Олександр Роднянський зізнався у підготовці проектів для РЕН ТВ та «Пятого канала»

Колишній керівник СТС Media Олександр Роднянський, якого компанія звинуватила у співробітництві з конкурентом, зізнався, що дійсно контактує з «Національною медіа групою» (НМГ). Про це бізнесмен розповів в інтерв'ю «Коммерсанту», повідомляє Lenta.ru.

 

За словами пана Роднянського, співпраця з НМГ, до якої належить РЕН ТВ та «Пятый канал», полягала лише у підготовці нових телепроектів. Зокрема, це детективи та бойовики для РЕН ТВ і «змістовні, інтелектуальні формати» для «Пятого». Одночасно він готує низку проектів для каналу «Россия».

 

Як розповів пан Роднянський, для погодження нових проектів йому дійсно доводилося часто бувати у офісі НМГ та на інших телеканалів. Він підтвердив, що зустрічався з представниками групи Юрія Ковальчука, однак відразу інформував їх про зобов'язання перед СТС Media. Інформацію про те, що йому пропонували стати президентом НМГ, пан Роднянський спростував. І розповів, що радив на цю посаду кандидатуру Володимира Ханумяна, який на той час обіймав посаду виконавчого директора СТС Media. Зараз пан Ханумян очолює телевізійний підрозділ НМГ - «НМГ-ТВ».

 

Бізнесмен не відкидає, що «намовити на нього» було вигідно менеджменту СТС Media, якому знадобилися додаткові фінанси для розвитку компанії. Він переконаний, що ці кошти вивільнять, як тільки доведуть його співпрацю з конкурентними структурами.

 

Після появи у ЗМІ неофіційної інформації про те, що пан Роднянський є негласним координатором реструктуризації в НМГ, на нього до суду подала компанія СТС Media, де раніше бізнесмен був президентом і генеральним директором. У компанії заявили, що колишній топ-менеджер порушив угоду, згідно з якою протягом двох років після звільнення не має права працювати на конкурентів.

 

У позивних заявах СТС Media вимагала позбавити Роднянського опціонів на акції компанії на суму близько сто мільйонів доларів і вивести його зі складу своєї ради директорів. Сам Олександр Роднянський всі претензії колишнього працедавця відкидає.

 

До складу CTC Media входять три російські канали - СТС, «Домашній», ДТВ. Холдинг володіє надійними активами у Казахстані, Молдові та Узбекистані, а також двома продюсерськими компаніями. Найбільшими акціонерами CTC є MTG (39,4%), бенефіціари «Альфа-груп» (25,9%), фонди Fidelity (5,8%). Понад 16% акцій компанії перебуває в обігу на біржі Nasdaq.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY