Васюник: «Артеківська справа» формально не зашкодить проведенню дитячого «Євробачення»

21 Жовтня 2009
16426
21 Жовтня 2009
16:26

Васюник: «Артеківська справа» формально не зашкодить проведенню дитячого «Євробачення»

16426
Васюник: «Артеківська справа» формально не зашкодить проведенню дитячого «Євробачення»

«Артеківська справа» формально не зашкодить проведенню дитячого «Євробачення». Про це сказав віце-прем'єр-міністр Іван Васюник на прес-конференції «Місяць до проведення Дитячого пісенного конкурсу "Євробачення-2009" у Києві».

 

За його словами, прокуратура має розслідувати цю справу якнайшвидше і передати її до суду.

 

«Чим довше триватиме розслідування і чим більше питань воно залишить по собі, тим гірше для політикуму і для репутації країни», – наголосив він. Віце-прем'єр зауважив, що жодна країна – учасниця дитячого «Євробачення» не відмовилася від участі в конкурсі через артеківський скандал.

 

Іван Васюник назвав дитяче «Євробачення» значною гуманітарною подією не тільки для України, а й для всієї Європи. Він зазначив, що попри кризу наша країна забезпечить проведення конкурсу на належному рівні. «Ми вийшли у підготовці на фінішну пряму, на сьогодні зняті всі фінансові перепони. Уряд прийняв план заходів по підготовці і проведенню конкурсу і намагається його дотримуватися», – сказав він.

 

Президент НТКУ Василь Ілащук оголосив ведучих дитячого «Євробачення». Ними стануть Ані Лорак і Тімур Мірошніченко, в грін-румі учасників зустрічатиме 12-річний ведучий Діма Бородін. Крім того цьогорічний конкурс має нововедення – паралельну інтернет-трансляцію англійською мовою на офіційному конкурсі «За лаштунками "Євробачення"». Вестимуть міжнародну інтернет-трансляцію Артем Нікіфоров і Катерина Тимошенко.

 

Також Василь Ілащук зазначив, що організатори конкурсу вирішили, що дитяче «Євробачення» в Києві буде некомерційним проектом. Квитки на репетиції та фінальний концерт будуть роздаватися безкоштовно, згідно з замовленнями на сайті НТКУ, а також через губернаторів областей певну кількість квитків буде надано дитячим будинкам та школам.

 

За прогнозами головного продюсера НТКУ Руслана Ткаченка, учасник від України Андранік Алексанян має великі шанси на перемогу. «Я б сказав, що він в числі двох тих учасників, які можуть посісти перше місце», – сказав Ткаченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16426
Читайте також
20.05.2010 14:06
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
44 558
19.11.2009 10:45
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
27 077
17.11.2009 12:27
Артем Скоропадский, «Коммерсант»
17 637
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
АляГроссу
5324 дн. тому
Ни Илащуку, ни Васюнику, ни ткаченко не хватило мужества поблагодарить Катерину Ющенко за то, что именно она добилась проведения Детского Евровидения в Украине. Жлобье.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду