«Детектор медіа» продовжує інформаційну кампанію з підвищення медіаграмотності українців

9 Вересня 2009
27526
9 Вересня 2009
19:08

«Детектор медіа» продовжує інформаційну кампанію з підвищення медіаграмотності українців

27526
«Детектор медіа» продовжує інформаційну кампанію з підвищення медіаграмотності українців

У рамках проекту «У-Медіа» НГО «Internews Network» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широких кола українських громадян», котрий «Детектор медіа» здійснює разом з «Інститутом масової інформації», 1 липня було запущено широку інформаційну кампанію, покликану роз'яснити простому глядачеві теленовин, яким чином відрізняти справжні, чесні та об'єктивні новини від замовних, ангажованих або проплачених.

 

1 липня на чотирьох станціях Київського метрополітену - станціях «Лук'янівська», «Петрівка», «Театральна» та «Палац Спорту» - було розміщено білборди із двома месиджами - «Їх тех купують. Стережись брехливих новин» та «Правда не завжди солодка на смак. Шукай правдиві новини».

 

 

 

 

З 1 вересня «Детектор медіа» оновила месиджі - тепер ми прагнемо роз'яснити широкій аудиторії, як саме вимірювати правдивість та чесність новин. Нові месиджі пояснюють: «Якісна журналістика - це різні погляди на одну подію» та «Він відкриває те, що хтось приховує. Це - справжній журналіст».

 

 

 

 

«Детектор медіа» планує продовжувати інформаційну кампанію - 1 листопада месиджі буде оновлено втретє. Ми плануємо розповісти аудторії, як саме політики маніпулють масовою свідомістю за посередництва вітчизняних ЗМІ.    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27526
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Небезразличный
5349 дн. тому
Не знаю, из какого места растёт мозг у тех, кто придумал сей "кретив", но ассоциации результат вызывает неоднозначные... http://timbes5.livejournal.com/24568.html
T-Libre
5354 дн. тому
А по чорному ящику? Мусить же від нього колись і якась користь бути! На жаль, саме ящик найбільш ефективний для просування ідей в маси Чи це занадто дорого для цього проекту?
Пилип з конопель
5354 дн. тому
Дякую за відповідь! Дуже сподіваюся, що у вас вистачить можливості зробити цю кампанію якомога ширшою та ефективнішою. Насправді ви взялися за титанічну роботу - виконати справу Мойсея вдесятеро швидше. Як п`ятирічку за три роки:) Єдине побажання: ніякі бігборди не замінять живої розмови і переконливої аргументації. Це, звичайно, максимально ускладнює процес, але у вас з`являться сотні добровільних помічників, якщо гучно проголосити про гарну ідею. Гараздів!
marina berdichevskaya
5354 дн. тому
Шановний Пилип з конопель, дякуємо Вам за цей коментар. Насправді ми саме розмірковуємо про росповсюдження інформкампанії територією всієї України.
Пилип з конопель
5354 дн. тому
Шановна Телекритико! Одразу підкреслю - підтримую ідею проекту обома руками. Навіть взявся б до посильної підтримки. Але! Цільова аудиторія вашої інформаційної кампанії, зважаючи на вказні станції метро «Лук'янівська», «Петрівка», «Театральна» та «Палац Спорту», обмежується фактично центром столиці держави. Тобто тим регіоном України, де є найбільший відсоток людей, для яких декларовані вами істини і так очевидні. Ви це усвідомлюєте? Тоді питання - чи запланований вихід вашого проекту за межі центра Києва? Туди, де ваша інформкампанія потрібна як повітря! А точніше: у депресивні регіони Донеччини, уражений "путінобаченням" Крим, затуркану сільську Чернігівщину, глуху Гуцульщину та інші, не менш здичавілі, регіони нашої Батьківщини. Як ви розумієте, без ствердної відповіді на це питання цінність вашого проекту буде дорвінювати КПД нинішного українського парламенту.
Алегарф
5355 дн. тому
"Из гарема - в бордель" (с) Отар Довженко
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду