УМХ планує подати до суду на видавництво «Економіка»

27 Січня 2009
16160
27 Січня 2009
07:10

УМХ планує подати до суду на видавництво «Економіка»

16160
УМХ планує подати до суду на видавництво «Економіка»
На початку лютого «Український медіахолдинг» має намір звернутися до суду з позовом до видавництва «Економіка». Про це «Детектор медіа» повідомили у прес-службі УМХ.
 
Нагадаємо, ще 12 вересня 2008 року УМХ скерував до видавництва чотири претензії на загальну суму понад 2 млн. гривень. Причинами претензій в УМХ називають «викладені недостовірні факти про акціонерну структуру холдингу, деякі угоди, а також ринкові позиції підприємств, що входять до складу UMH», опубліковані у виданнях видавництва «Економіка» (газета «Дело» та журнал Marketing Media Review). 3 жовтня 2008 року видавництво «Економіка» заявило про свій намір вирішити конфлікт у досудовому порядку. Однак, за словами президента УМХ Бориса Ложкіна, з того часу і по сьогоднішній день видавництво не зробило жодних кроків у цьому напрямку.
 

«…Ми пишемо претензію, за декілька днів мені дзвонить Ляшенко, головний редактор, і каже: "А що трапилося?". Я йому переповідаю всю історію, після чого – зникає. Претензія була у досудовому порядку, ми пропонували розібратися, можливо, люди щось запропонують приміром, вибачаться», - так описав ситуацію пан Ложкін під час прес-сніданку 26 січня.

Головною мотивацією позову для пана Ложкіна є «торжество професіоналізму». «Одна справа про таке написало б жовте видання, але ж це ділове ЗМІ, аудиторія має йому довіряти. Я тут борюся за торжество професіоналізму. Хай подумають, як вони мають працювати», - наголосив він.

 
Президент видавництва «Економіка» Ігор Ляшенко не став заперечувати викладене паном Ложкіним. «Так, у нас була розмова, ми зійшлися на тому, що це питання слід урегулювати, але надалі контактів не було. Я до нього не звертався, і він мені не дзвонив. Події не отримали подальшого розвитку – мабуть у силу того, що не намітили процедури вирішення цього питання. Ніхто не став ініціатором, тому так і вийшло. Можливо, це сталося і з моєї вини, не буду судити. Але загалом я все ж вважаю, що питання може бути врегульоване і без суду», - сказав пан Ляшенко «Детектор медіа».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16160
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2Журналисту
5569 дн. тому
и где теперь эти все?:)
Журналисту
5570 дн. тому
А чему учиться у Коммерсанта? Что у него низкие зарплаты и все, кто подучился там сразу валять в другие издательства, где зарплаты в полтора-два раза больше.
Журналист
5570 дн. тому
ДЕЛО и так держиться на подсосе. Журналисты уже второй месяц сидят без денег. Вот тебе и серьезное деловое издание! Учитесь у "Коммерсанта"!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду