Видавництво «Економіка» та The Economist готують спільний проект і розглядають доцільність регулярного випуску журналу в Україні

17 Жовтня 2008
18546
17 Жовтня 2008
13:22

Видавництво «Економіка» та The Economist готують спільний проект і розглядають доцільність регулярного випуску журналу в Україні

18546
Видавництво «Економіка» та The Economist готують спільний проект і розглядають доцільність регулярного випуску журналу в Україні
14 грудня вийде спеціальний випуск «Інвестгазети» «Світ у 2009», створений у партнерстві з відомим британським діловим тижневиком The Economist. Про це «Детектор медіа» повідомила керівник групи брендів «Інвестгазета», «ТОП-100 проекти» видавництва «Економіка» Ірина Бондаренко. У видавництві не приховують, що хотіли б регулярно випускати The Economist в Україні.
 
The World in ... - аналітичний проект британського видавництва The Economist Group, що виходить раз на рік. Цьогорічний наклад – понад 913 000 примірників. «Економіка» придбала ліцензію на випуск цього проекту в Україні (вартість ліцензії не розголошується).
 
Український варіант The World in 2009 на 80% буде заповнений матеріалами глобального випуску. Відповідно, блок локального замісту становитиме 20%. До нього увійдуть аналітичні матеріали про сценарій розвитку українського ділового світу у 2009 р. Серед авторів можна буде побачити Юлію Тимошенко, Лакшмі Міттала і Віктора Пінчука.
 
За словами Ірини Бондаренко, обсяг видання становитиме 150-170 шпальт, наклад – 50 000, вартість у роздріб – 25 грн. Заплановане рекламне наповнення - до 30% загального обсягу. Ціна розміщення буде дуже високою: середня вартість внутрішньої рекламної шпальти становитиме 75 000 грн. (понад $15 тис.). «Проте клієнти видавництва та баєр-партнери традиційно зможуть отримати знижку», - додає пані Бондаренко.
 
За словами PR-директора «Економіки» Віталія Максимова, видавництво вивчає можливість і доцільність випуску власне журналу The Economist в Українї: «"Світ у 2009" - це перший крок. Вирішили почати з цього, а потім, не виключено, будемо видавати The Economist». Умови співпраці, за словами пана Максимова, не передбачають одноразового великого платежу за франшизу. Британська сторона надає перевагу регулярному отриманню частки від рекламних надходжень видання.
 
Зазначимо, що протягом останніх кількох років в Україні з’явилося лише одне нове ділове видання - «Чистая прибыль» холдингу U.A. Inter Media Group. Видавці вважають цей напрям складним і малоперспективним, враховуючи щільне заповнення сегменту.
 
В історії української ділової преси було кілька випадків роботи за ліцензією західного видання. «Деловая неделя» співпрацювала з The Financial Times, «Der Spiegel Профіль» отримав, відповідно, вивіску Der Spiegel. У журналі «Профіль-Украина» свого часу була вкладка BusinessWeek.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18546
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду