«Економіка» сподівається залагодити конфлікт з UMH без суду

3 Жовтня 2008
30849
3 Жовтня 2008
07:19

«Економіка» сподівається залагодити конфлікт з UMH без суду

30849
«Економіка» сподівається залагодити конфлікт з UMH без суду
Видавництво «Економіка», якому компанія United Media Holding (UMH) спрямувала претензії на суму понад 2 млн гривень через опублікування нібито неправдивих фактів, має намір вирішити цю проблему без втручання суду.
 
Як повідомив «Детектор медіа» президент видавництва Ігор Ляшенко, наразі сторони ведуть «нормальний конструктивний діалог». «Ми отримали претензії, зараз перебуваємо на стадії спілкування з UMH. Намагаємося виявити їхні мотиви, зрозуміти причини такого кроку. На нашу думку, сталося непорозуміння. Ніякого поганого умислу в тих публікаціях, щодо яких UMH надіслав претензії, не було. Це медіа, таке в усіх буває. Сподіваємося, що ми зможемо вирішити питання, не доводячи його до суду», - сказав пан Ляшенко.
 
Нагадаємо, претензії UMH стосуються кількох публікацій у газеті «Дело» та журналі Marketing Media Review (обидва видання належать видавництву «Економіка»). Перша стосується публікації, в якій контроль над UMH приписали групі «Приват». У другій  публікації контроль над однією з радіостанцій холдингу (Radio ONE) приписали Петрові Порошенку, що, як наголошують у видавництві, також не відповідає дійсності. У третій публікації було занижено ринкову частку роздрібного оператора УМХ «Твоя преса», а  в четвертій фотографією топ-менеджера компанії «Твоя преса» проіліюстровано коментар керівника ВД «Картель».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30849
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эксперт
5686 дн. тому
про "причини такого кроку" надо спрашивать не у УМХ, а у тех - кому "приписали" контроль над холдингом )про "причини такого кроку" надо спрашивать не у УМХ, а у тех - кому "приписали" контроль над холдингом )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду