Автора скандального інтерв`ю з Сергієм Ратушняком звільнили

13 Серпня 2009
23660
13 Серпня 2009
12:39

Автора скандального інтерв`ю з Сергієм Ратушняком звільнили

23660
Автора скандального інтерв`ю з Сергієм Ратушняком звільнили

Співробітник Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії (ЗОДТРК) та позаштатний корреспондент Нового каналу Віталій Глагола отримав наказ про звільнення. За словами Глаголи, у вівторок його викликали до відділу кадрів і попросили підписати наказ. «Для мене це виявилося повною несподіванкою. 22 серпня я збирався у відпустку», - зауважив кореспондент.

 

Саме цей журналіст є автором інтерв`ю з мером Ужгорода Сергієм Ратушняком. Зокрема, у ньому міський голова дав різкі характеристики українським політикам. 6 серпня сюжет вийшов в ефірі Нового каналу, а наступного дня його показали на ЗОДТРК. Синхрон та відео скандальної зйомки демонстрували центральні телеканали України.

 

Сам Глагола каже, що не має підстав  прямо пов`язувати своє звільнення  зі згаданим сюжетом. Але чому його звільнили - не розуміє. «Зазначена причина - згідно  з закінченням терміну трудового договору. Але ж мій контракт мав тривати до липня наступного року», - каже журналіст.

 

У коментарі «Телекритиці» генеральний директор ЗОДТРК Євген Шишков зазначив, що Глагола  контракту не підписував і перебував на тимчасовій посаді. «Вийшла з декрету людина, посаду якої він тимчасово обіймав, от його і звільнили. Я про це взагалі нічого не знав, бо протягом чотирьох днів перебував в Австрії. Кажу вам правду».

 

Шишков повідомив, що журналіста вже запрошено до відділу кадрів, де йому запропонують посаду в інформаційному відділі. Звільнений журналіст розповів ТК, що найвірогідніше цю пропозицію не прийме: «Працювати на ЗОДТРК мені все одно не дадуть».

 

У пресс-службі Нового каналу повідомили, що захищатимуть інтереси  свого позаштатного кореспондента. Для з`ясування подробиць інциденту до Ужгорода вже виїхала знімальна группа телекомпанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23660
Читайте також
07.08.2009 16:27
Сергій Грабовський, «День»
25 477
27.07.2009 10:45
Євген Тейзе, Тетяна Бондаренко, Dw-world.de
25 714
14.07.2009 08:40
Тамара Метерчук
24 168
19.05.2009 06:54
Анатолій Бондаренко, для «Української правди»
32 670
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Макс
5375 дн. тому
Все он прекрасно понимает. Его взули за использование техники в корыстных целях. Тоже самое сделали бы и все центральные телеканалы. Просто на ОДТРК испугались объяснить причины увольнения журналиста вслух.
Макс
5375 дн. тому
А что Новый канал даст своему внештатнику и камеру? Или тот и дальше будет снимать сюжеты для них на камере ОДТРК?
ЗОДТРК
5375 дн. тому
http://zakarpattya.net.ua/ua_news_45653.html
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду