detector.media
13.08.2009 12:39
Автора скандального інтерв`ю з Сергієм Ратушняком звільнили

Співробітник Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії (ЗОДТРК) та позаштатний корреспондент Нового каналу Віталій Глагола отримав наказ про звільнення. За словами Глаголи, у вівторок його викликали до відділу кадрів і попросили підписати наказ. «Для мене це виявилося повною несподіванкою. 22 серпня я збирався у відпустку», - зауважив кореспондент.

 

Саме цей журналіст є автором інтерв`ю з мером Ужгорода Сергієм Ратушняком. Зокрема, у ньому міський голова дав різкі характеристики українським політикам. 6 серпня сюжет вийшов в ефірі Нового каналу, а наступного дня його показали на ЗОДТРК. Синхрон та відео скандальної зйомки демонстрували центральні телеканали України.

 

Сам Глагола каже, що не має підстав  прямо пов`язувати своє звільнення  зі згаданим сюжетом. Але чому його звільнили - не розуміє. «Зазначена причина - згідно  з закінченням терміну трудового договору. Але ж мій контракт мав тривати до липня наступного року», - каже журналіст.

 

У коментарі «Телекритиці» генеральний директор ЗОДТРК Євген Шишков зазначив, що Глагола  контракту не підписував і перебував на тимчасовій посаді. «Вийшла з декрету людина, посаду якої він тимчасово обіймав, от його і звільнили. Я про це взагалі нічого не знав, бо протягом чотирьох днів перебував в Австрії. Кажу вам правду».

 

Шишков повідомив, що журналіста вже запрошено до відділу кадрів, де йому запропонують посаду в інформаційному відділі. Звільнений журналіст розповів ТК, що найвірогідніше цю пропозицію не прийме: «Працювати на ЗОДТРК мені все одно не дадуть».

 

У пресс-службі Нового каналу повідомили, що захищатимуть інтереси  свого позаштатного кореспондента. Для з`ясування подробиць інциденту до Ужгорода вже виїхала знімальна группа телекомпанії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY