detector.media
05.08.2009 14:37
Фільм, який співпродюсує Олег Кохан, покажуть у конкурсній програмі Венеціанського кінофестивалю

В основному конкурсі 66-го Венеціанского кінофестивалю, який триватиме з 2 по 12 вересня, візьме участь фільм іранської художниці Ширин Нешат «Жінки без чоловіків», у виробництві якого брали участь Німеччина, Франція, Австрія й Україна. Українську сторону представляє продюсер Олег Кохан, повідомляє українська кінокомпанія SOTA Cinema Group.

 

Як уже писала «Детектор медіа», у 2008 році французький продюсер Філіп Бобер підписав угоду з Олегом Коханом стосовно фільму Ширин Нешат, і вже тоді розпочалася підготовка картини саме до Венеціанського кінофестивалю. У стрічці йдеться про життя чотирьох жінок - багатої домогосподарки, проститутки, старої діви й молодої дівчини - на теренах Ірану в 1953 році. Незабаром фільм буде дубльовано українською мовою і випущено в прокат в Україні.

 

Тимчасом на офіційному сайті Венеціанського кінофестивалю країною-виробником картини Ширин Нешат «Жінки без чоловіків» названо Німеччину.

 

В основний конкурс 66-го Венеціанського кінофестивалю увійшли 23 фільми, серед яких шість американських картин, по чотири представили Італія та Франція, а також дві картини з Китаю. 24-й конкурсний фільм-сюрприз буде оголошено вже під час фестивалю. Детальніше з програмою можна ознайомитися на офіційному сайті.

 

Журі фестивалю цього року очолить тайванський режисер Енг Лі («Горбата Гора»), а допоможуть йому французька акторка Сандрін Бонер («Схід-Захід»), американський режисер Джо Данте («Сутінкова зона»), італійський класик Ліліана Кавані («Нічний портьє»), кінематографіст і музикант Лючано Лігабує, а також індійський сценарист і режисер Анураг Кашьяп.

 

2 вересня фестиваль відкриється фільмом Джузеппе Торнаторе «Баарія» з Монікою Белуччі в головній ролі, а фільмом закриття 12 вересня стане стрічка Цуй Цзяна і Фрут Чана «Ченду, я тебе люблю». Загалом у рамках фестивалю відбудеться 71 світова прем'єра.

 

Довідка:

 

Венеціанський фестиваль проводиться з 1932 року на острові Лідо. В конкурсі беруть участь повнометражні художні фільми, які не демонструвалися за рамками країни-виробника і не брали участі в інших фестивалях. Найкращому фільмові фестивалю вручається приз «Золотий Лев», також присуджується срібні та спецпремії, нагороди за найкращі режисерські та акторські роботи.

 

Світлана Арсеєнко, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY