«Срібного лева» у Венеції здобула картина українського продюсера

14 Вересня 2009
22862
14 Вересня 2009
10:54

«Срібного лева» у Венеції здобула картина українського продюсера

22862
«Срібного лева» у Венеції здобула картина українського продюсера

Фільм «Жінки без чоловіків», знятий за участю української компанії SOTA Cinema Group здобув «Срібного лева» на Венеційському кінофестивалі.

 

Картина іранського режисера Ширін Нешат відзнята за участю України, Німеччини, Франції та Австрії. Дебютна стрічка активної представниці сучасного мистецтва пані Нешат присвячена соціалізації особистості. Дію відбувається в Ірані у 50-ті роки. У країні - військовий путч. Героїні стрічки - чотири жінки: домогосподарка, проститутка, солом'яна вдова та молода жінка.

 

 

Окрім «Жінок», за головний приз фестивалю змагалися 23 фільми: 6 американських, 4 італійських, 4 французьких та 2 картини з Китаю.

 

«Золотого лева» завоювала стрічка «Ліван» ізраїльського режиссера Самуеля Маоза. Приз за найкращу жіночу роль отримала петербурзька актриса Ксенія Раппопорт, за участь у фільмі «Подвійна година» італійського режисера Джузеппе Капотонді.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - focus.in.ua, SOTA Cinema Group

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22862
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Текущий
5343 дн. тому
Молодцы. Работать, снимать надо, а не ныть по телевизору про отсутствие державної підтримки
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду